193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Porumb fiert

Porumb fiert

      Trimite pe mail Printeaza
Porumb fiert
Nu exista vara fara o portie de porumb fiert doar nu degeaba culoarea lui este ca a soarelui ce ne ispiteste. Fie la un gratar sau doar duminica in familie acestia nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, sunt gustosi, moi si numai buni de rontait. Este adevarat nu ne ajuta deloc in a mentine sau a obtine un trup de invidiat, dar totusi nimeni nu vei consuma in cantitati impresionabile: un stiulete este mai mult decat suficient pentru a iti potoli pofta si foamea.

Porumbul proaspat pentru fiert se cumpara de la piata, insa trebuie sa fii atenta pentru a verifica daca sunt buni: desfa un pic porumbul de panusi atat cat sa ajungi la graunte si apasa cu unghia pe el; daca este moale inseamna ca porumbul este numai bun de preparat si va fierbe repede, in schimb daca este tare atunci nu-l cumpara pentru nu este pentru gatit.

Daca insa ne hotaram sa-i pregatim, atunci trebuie sa-i curatam bine de panusi, o parte din acesti panusi se pun pe fundul oalei, peste care se aseaza stiuletii de porumb, pe care ii acoperim cu un alt strat de panusi dupa care turnam apa pana ii acoperim de tot. Se lasa la fiert jumatate de ora dupa care ii poti unge fie cu putin unt sau smantana, iar daca ii preferi simpli atunci un varf de sare este mai mult decat suficient.

Pentru a nu te frige la degete se gasesc in comert un fel de pioneze mai mari ce se pot pune la capetele porumbului.

O data fiert, poti prepara mai multe din porumb: fie chiftele sau porumb fiert cu lapte pentru cei mai mici, sau copt la gratar pentru a te duce pe taramul amintirilor din copilarie, fie salata de porumb fiert cu maioneza si telemea - toate sunt delicioase.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 4351


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Porumb fiert, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Iasomia
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro