193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Sfaturi utile pentru vegetarieni

Sfaturi utile pentru vegetarieni

      Trimite pe mail Printeaza
Sfaturi utile pentru vegetarieni
Este un adevar demonstrat faptul ca vegetarienii se bucura de o viata mai lunga si mai sanatoasa decat alte persoane si acest lucru se datoreaza in primul rand alimentatiei specifice, care permite un bun control al greutatii corporale, un nivel scazut al colesterolului si un risc mai mic de contractare a diabetului.

Multi dintre noi ne dorim de fapt sa adoptam un stil alimentar preponderent vegetarian, dar trecerea catre o asemenea dieta nu este chiar atat de usoara si avem nevoie si de o serie de recomandari utile pentru inceput, care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivele cu succes.

Dintre sfaturile pe deplin functionale pe care le poate urma oricine isi doreste sa adopte un regim de viata vegetarian, putem apela si la cele din urmatoarea lista:
1. Pentru o mai clara intelegere atat a meniurilor vegetariene cat si a retetelor sanatoase care le compun, nu e deloc o idee rea sa vizitam pentru inceput restaurante sau cantine unde se prepara si mese pentru vegetarieni. Astfel vom sti din start daca mancarea este la fel de gustoasa si simplu de preparat ca si in cazul meniurilor obisnuite.
2. In continuare, este esential sa ne facem un grup de amici, vegetarieni cu experienta, de la care sa invatam cu timpul toate masurile alimentare bune care i-au ajutat si pe acestia, la randul lor, sa faca trecerea catre dieta vegetariana. Exista cluburi sau grupuri de intalnire pentru vegetarieni si de asemenea forumuri special destinate acestora, pe Internet.
3. Odata depasiti cu brio primii pasi, de tatonare a terenului, este important sa ne cream o filosofie de viata, care sa nu excluda fostii prieteni si cunostinte care practica in continuare o dieta pe baza de carne. Astfel nu ne vom instraina prea tare in plan social si ne vom putea bucura in pace de avantajele vegetarianismului fara a judeca pe nimeni sau a deveni antipatici prin valorile noi de viata, promovate prea agresiv.
4. Unul dintre marile pericole ale dietei vegetariene este repetitivitatea, adica se mai intampla sa ajungi sa iti displaca un asemenea regim alimentar deoarece gatesti mereu si mereu aceleasi retete. Nu este insa totul pierdut in asemenea situatie intrucat retetele vegetariene sunt de o mare diversitate si singurul lucru care trebuie facut acum este sa ne procuram retete noi, despre care stim sigur ca ne vor aduce un plus de gust si placere la mesele zilnice.
5. Exista pe parcursul anului si perioade in care organismul are nevoie de mai multe nutrimente, in special proteine si grasimi alimentare, si trebuie sa ascultam de aceasta solicitare a sa oferindu-i un aport bun de nutrimente de baza. Mazarea, fasolea, uleiul de masline si ciupercile sunt surse foarte pretioase de proteine si grasimi, iar mesele pe baza de legume boabe sau ciuperci pot fi de-a dreptul delicioase. Suplimentar, si anumite cereale vor oferi un aport benefic de astfel de nutrimente cerute de organismul nostru.
6. Desi nu trebuie facut prea mult tam-tam pe aceasta chestie, aportul de vitamine din gama B, in special vitamina B12 nu trebuie deloc ignorat, si se poate apela in aceasta situatie la consumul zilnic de lactate, branzeturi si oua sau, alternativ, se pot administra si suplimente de vitamine ori se poate opta pentru consumarea de produse vegetariene fortificate cu vitamina B12. Acelasi lucru este valabil si in cazul aportului de calciu, de asemenea vital pentru sanatatea organismului.
7. Vitamina D si acizii grasi omega-3 nu vor reprezenta o asa de mare problema precum calciul sau vitamina B12, dar nu trebuie nici in acest caz sa se uite de introducerea in meniul zilnic de produse fortificate cu vitamina D sau acizi omega-3 sau sa apelam la anumite alimente naturale precum nucile, alunele, semintele de in, migdalele si altele.
8. In sfarsit, esential pentru sanatatea organismului este consumul de apa plata, simpla sau cu putina zeama de lamaie. Ceaiurile de plante, sucurile de casa si supele de zarzavaturi sunt si acestea o buna sursa de apa, dar nu trebuie sa inlocuim totusi consumul obligatoriu de apa simpla cu ceaiuri sau sucuri ci merita creat un bun echilibru in cadrul dietei noastre vegetariene.

De obicei, persoanele care se indreapta catre o dieta vegetariana si raman apoi fideli acestui plan alimentar o fac fie din convingeri de ordin moral, dar destul de multi ajung aici si din cauza unor afectiuni larg raspandite in intreaga lume precum bolile genetice de stomac, diabetul sau problemele de ordin cardio-vascular.

Prin adoptarea dietei vegetariene, boala poate fi ameliorata sau chiar inlaturata si ce motivatie mai puternica am putea avea daca nu chiar propria noastra sanatate cuplata cu atingerea unei stari de bine care sa ne insoteasca pe parcursul intregii noastre vieti. Vegetarianismul nu este un moft adus in Romania de moda occidentala ci este un adevarat stil de viata de unde vor putea obtine un maximum de beneficii toti cei care adopta nu doar un plan alimentar de succes, dar si filosofia de viata care insoteste acest plan alimentar.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-04-14 Vizualizari: 5546


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sfaturi utile pentru vegetarieni, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro