193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Activitati utile in bucatarie

Activitati utile in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Activitati utile in bucatarie
Pentru a usura amestecarea ingredientelor in recipientele special destinate acestei operatiuni este intotdeauna recomandat sa plasam un prosop impaturit sau o bucata moale de bumbac impaturita sub bolul pentru mixat, pentru o aderenta mai mare si un grad de curatenie crescut.

Mierea de albine se va curata mai usor de pe ustensile daca le ungem in prealabil cu putin ulei de masline, iar la curatarea recipientelor nici macar nu este necesar detergentul de vase ci doar apa fierbinte.

Daca apelam uneori la lumanari sau candele pentru luminat, este intotdeauna recomandat sa plasam aceste lumanari intr-un recipient mai inalt umplut pe jumatate cu apa, atat din motive de siguranta cat si pentru a indeparta mai simplu ceara rezultata din ardere.

Gospodinelor carora le place sa isi infrumuseteze bucataria cu flori naturale asezate estetic intr-o vaza cu apa, le va fi de folos sa afle ca acestea raman mai multa vreme proaspete daca dizolvam in apa din vaza un drajeu pe zi din gama de vitamine complex B. In paralel, si florile trebuie taiate cate putin la baza, in fiecare zi cand punem cate un drajeu de complex B, pentru a beneficia de aportul de vitamine.

Supa concentrata din carne de pasare sau carne de alt tip ori din legume poate fi pastrata pe mai tarziu prin racire la temperatura camerei si apoi congelare in cubulete ceva mai mari decat cele folosite pentru congelarea apei. Astfel se pot prepara mese delicioasa mai tarziu fara a mai fi nevoiti sa avem de furca cu grasimile animale sau vegetale ramase de la prepararea carnii sau a supei concentrate de legume.

Rosiile, caisele sau alte alimente care trebuie curatate de coaja pentru gatit se aranjeaza mai rapid, mai curat si mai bine daca le plasam timp de 4-5 minute in apa fierbinte. Si gustul lor va fi potentat prin acest procedeu care produce mai mult suc.

Zarzavaturile verzi si legumele proaspete isi pot pastra o culoare placuta si naturala la prepararea lor daca adaugam un varf de lingurita de curcuma in uleiul pentru gatit.

Jumatatile de lamaie care au fost deja folosite la gatit nu trebuie aruncate deoarece vor fi utile la curatarea recipientelor dupa folosirea lor. Se freaca astfel cate o jumatate de lamaie de o tigaie sau oala plina de grasimi si apoi se poate da la jet de apa calda atunci cand nu mai avem detergent de vase sau cand materialul special nu permite utilizarea unui detergent de vase.

Spanacul si salata verde se pot pastra mai bine la congelator daca le oparim timp de 2 minute in apa fiarta si apoi le punem imediat sub jet de apa rece. Astfel se pot pune la congelator, dupa ce s-a indepartat excesul de apa chiar si timp de 10 zile.

Cuptorul cu microunde se curata mai usor daca lasam in prealabil la fiert aici o farfurie adanca pe jumatate cu apa, care va aburi peretii cuptorului cu microunde, astfel putand sa indepartam grasimile si petele doar apeland la o tesatura moale si uscata de bumbac. Dupa aceea bineinteles se poate curata cuptorul ca de obicei, cu buretele umed si apa calduta cu ceva detergent.

Florile trecute, ierburile si frunzele de plante din bucatarie nu trebuie neaparat aruncate ci se pot usca bine intre straturi succesive de hartie, urmand ca mai tarziu sa se creeze cu acestea modele frumoase si diverse de lucrari artizanale numai bune de infrumusetat bucataria sau alte camere.

Oalele si cratitele arse prea tare pot fi curatate mai usor daca se lasa in prealabil la inmuiat timp de 1 ora si mai bine intr-o solutie de amoniac de sodiu si apa calduta. Dupa aceasta se pot freca suplimentar cu un amestec de zeama de lamaie si sare mare de bucatarie si abia apoi se poate apela la detergentul de vase.

Geamurile si oglinzile se pot faca ca noi daca le curatam alternativ cu bucati de ziare inmuiate in apa sau alcool medicinal si apoi cu bucati uscate de ziare.

Senzatia de ochi plansi de la curatatul cepei poate fi prevenita si prin purtarea unei perechi de ochelari de scafandru care protejeaza simtitor ochii de agresiunea cepei iuti.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-04-19 Vizualizari: 5022


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Activitati utile in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro