193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Spalarea fructelor si a legumelor

Spalarea fructelor si a legumelor

      Trimite pe mail Printeaza
Spalarea fructelor si a legumelor
Tocmai ai ajuns de la piata cu o plasa plin de fructe si legume proaspete si vrei sa te asiguri ca acestea vor ramane asa suficient timp inainte de a le servi stomacului.

De ce trebuie sa le spalam?
Orice fruct ai cumparat, de la cirese, la castraveti acestea trebuie spalate imediat ce ai ajuns acasa si mai ales in cazul in care vrei sa le consumi, trebuie sa fim constienti ca pe acestea se mai pot inca gasi resturi de la ingrasaminte chimice sau pesticide, praf, pamant, bacterii sau chiar ciuperci. Din fericire a te imbolnavi de la fructe nespalate se intampla rar deoarece in bucataria romaneasca intotdeauna acestea sunt spalate din timp. Totusi nu ignora aceasta etapa avand ca baza ca fructul pare curat, sau ca nu ai chef sa te duci pana la bucatarie sa clatesti ori nu mai ai rabdare sa ajungi pana acasa deoarece nu mai poti de pofta; este mai bine sa previi din timp decat sa ajungi pe un pat de spital cu crampe atat de puternice incat nu vei mai putea gandi.

Metode de spalat
- pui apa intr-un bol si rastorni fructele in el, le amesteci usor si schimbi apa de cate ori este nevoie pentru ca acestea sa fie curate.
- apa calduta, rar este folosita aceasta metoda din cauza faptului ca spalandu-le cu apa calda multe din fructe isi pierd din savoare.
- apa rece de sub robinet, iei fiecare fruct/leguma in parte si o speli bine pana orice urma de murdarie dispare.

Uscarea
Fructele si legumele imediat dupa spalare trebuie uscate cu ajutorul unui prosop sau cu hartia de bucatarie, exceptie facand cazurile in care acestea ajung imediat dupa spalare in oala cu supa. In ce mai mare parte, apa este inamicul aromelor, astfel ca prin uscarea corespunzatoare a fructelor acestea isi pastreaza savoarea. Atentie salate, varza, precum si alte verdeturi ca marar, patrunjel trebuie spalate numai in boluri deoarece nu mai asa orice urma de pamant va fi indepartata, de cele mai multe ori splarea lor sub jetul robinetului nu este suficienta, presiunea apei nefacand decat sa impinga murdaria si mai mult in interiorul coroanei (in special in cazul salatelor/varza).

Scapam de spalat
In cazul unor produse nu este nevoie de spalare deoarece foarte rar interiorul lor este afectat de efectele din exterior iar aici intalnim toate produsele ce se pot decoji ca: ceapa, usturoiul, citricele, bananele, portocale etc.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 3542


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Spalarea fructelor si a legumelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre mama: Indiferent de cat mananci,niciodata nu esti prea gras, incat mama ta sa nu iti mai dea nimic de mancare"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro