193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Aspectul mancarii

Aspectul mancarii

      Trimite pe mail Printeaza
Aspectul mancarii
“Si ochiul mananca!” spune un vechi proverb arab. Fapt foarte adevarat si verificat: cand mergem la restaurant ne asteptam ca mancarea sa arate bine, iar cand avem invitati la masa ne straduim ca totul sa para cat mai apetisant. Inainte de a manca ceva, celelalte simturi ale noastre verifica daca este in regula produsul respectiv. Astfel ca, daca ceva miroase si arata bine si nu e neplacut la atingere (ca fructele de exemplu, daca sunt moi sunt pera coapte sau nu sunt bune) suntem aproape siguri ca si gustul trebuie sa fie bun.

Aspectul este cel care ne atrage in primul rand atentia asupra unui aliment. Si nu degeaba se spune ca gatitul este o arta: atunci cand un preparat este prezentat, acesta trebuie sa starneasca simturile posibilului consumator, sa “faca pofta”. De aceea, adevaratii bucatari stiu ca de la vesela si modul de aranjare a preparatelor pe ea, pana la forma, culoarea si textura preparatelor, toate trebuie sa fie armonioase, originale si apetisante.

Felul in care arata mancarea poate fi acel detaliu care schimba esential perceptia consumatorului asupra mancarii.

Acelasi aspic, facut intr-o forma din care se scoate usor si este pus pe un platou apoi decorat cu o frunza de patrunjel proaspat va fi preferat unui aspic servit intr-o cratita oarecare. Obtinerea unui aspect atragator, interesant al mancarurilor si al deserturilor nu este mereu usoara, insa exista cateva ustensile care pot fi de mare ajutor, in special daca este vorba de forma preparatelor.

Pentru budinci, tarte si prajituri se pot utiliza o mare varietate de forme: rotunde, patrate, tavi joase sau inalte, boluri si vase termorezistente, din materiale anti-aderente si de marimi diverse. Antreurile sunt o provocare daca ne dorim prezentari originale, insa solutii exista: lingurite de prezentare pentru creme, preparate pasta, sosuri, boluri, ideale si pentru deserturi sau supe, sandvisuri taiate in portii mici, sub forma de inima, romb, trifoi, servite pe scobitori. O idee extrem de atragatoare in ceea ce priveste legumele este utilizarea unei tije speciale pentru a le scobi. Procedeul este simplu, iar rezultatul este uimitor.

In concluzie, pentru obtinerea unui aspect deosebit al preparatelor nu este nevoie decat de putina imaginatie, de indemanare si de ustensilele potrivite.





Postat de Imbrea Cosmina pe data de 2010-04-30 Vizualizari: 7226


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Aspectul mancarii, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro