193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ce iti trebuie pentru a fi un bun bucatar?

Ce iti trebuie pentru a fi un bun bucatar?

      Trimite pe mail Printeaza
Ce iti trebuie pentru a fi un bun bucatar?
Bucatarii buni, indiferent daca sunt maestri in arta culinara sau doar simpli amatori, sunt destul de rari, ei separandu-se de restul persoanelor printr-un talent deosebit si prin niste instincte specifice care le permit sa experimenteze cu succes la realizarea unor retete culinare variate.

Un bun bucatar va fi intotdeauna capabil sa incropeasca o masa delicioasa din te miri ce ingrediente pe cand bucatarii de duzina vor avea nevoie nu doar de ingrediente din belsug, dar si de putin noroc in tot ceea ce intreprind.

Sa vedem deci in continuare cam ce separa bucatarii de exceptie de restul persoanelor, analizand atat tehnicile culinare practicate de acestia cat si modalitatile in care isi selecteaza ingredientele si ustensilele de gatit:
- Un bun bucatar, mai intai de orice, va intelege din start reteta culinara, el fiind capabil sa vada mental nu doar toti pasii de urmat, dar si sa intuiasca rezultatul final, optand apoi sau nu pentru punerea in practica a retetei culinare vizate.
- Ustensilele folosite de un bucatar cu experienta nu sunt neaparat unele foarte complexe, dar ele se vor regasi intr-o gama completa in bucataria acestuia si vor putea fi utilizate cu maxima eficienta si usurinta. In plus, asemenea persoane se vor descurca fara probleme atat cu echipamente noi de gatit cat si cu altele de generatie mai veche.
- Orice bucatar priceput apeleaza constant la toate tehnicile de gatit si nu face nici un compromis din acest punct de vedere, el folosind intotdeauna metoda cea mai eficienta pentru prepaprarea alimentelor.
- Cei priceputi in arta culinara apeleaza foarte rar la condimente praf sau alte condimente la pachet de pe piata si folosesc frecvent condimente proaspete, ceea ce face ca si mancarea sa fie mai gustoasa.
- Ustensilele de gatit pe care le folosesc bucatarii buni sunt foarte bine intretinute plecand de la cutitele ascutite cu maiestrie si pana la recipientele de gatit, intotdeauna aflate intr-o stare optima.
- Siguranta si igiena alimentara sunt de nelipsit din bagajul de resurse al bucatarilor buni, acestia nefacand niciodata compromisuri din acest punct de vedere.
- Alternarea meniurilor zilnice precum si diversificarea acestora sunt parte din succesul bucatarilor priceputi.
- Desi unii cred ca lucrurile stau diferit, o mancare gatita cu arta nu presupune tehnici complexe sau metode inedite ci mai degraba simplitate in indeplinirea fiecarui pas al actului culinar.
- Ceea ce reprezinta poate foarte bine pe bucatarii de exceptie este curatenia si armonia desavarsita in care isi prepara acestia mancarea precum si curatenia si intretinerea bucatariei facute la sfarsitul gatitului.
- In sfarsit, pasiunea actului culinar, placerea evidenta de a gati si a aranja masa cu arta sunt fara indoiala indicii clare care arata ca avem de-a face cu un bucatar de exceptie.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-05-03 Vizualizari: 5618


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ce iti trebuie pentru a fi un bun bucatar?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Asigurati-va din timp ca detineti toate ustensilele cerute de un gatit de calitate.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro