Tips & tricks
Iaurtul ca ingredient culinar

Mai putin utilizat in bucataria traditionala romaneasca si mai des intalnit in alte bucatarii din intreaga lume, iaurtul este folosit de sute de ani ca ingredient de succes la prepararea de retete delicioase, avand si un rol pozitiv pentru stimularea sistemului digestiv si a celui imunitar gratie culturilor de bacterii "sanatoase", care joaca un rol decisiv din aceste punct de vedere.
Dintre retetele diverse in care iaurtul poate fi folosit ca ingredient culinar va sugeram si dumneavoastra cateva idei utile in speranta ca veti alege pe viitor sa introduceti si iaurtul ca ingredient la prepararea de mancaruri variate:
- Cremele pentru micul-dejun pot fi usor preparate fie manual fie la mixer prin amestecarea iaurtului proaspat cu fructe de padure si putina miere de albine sau alternativ se poate apela si la cereale integrale sau ovaz care sa fie si acestea introduse pentru a se obtine o crema mai nutritiva;
- Sosurile pentru salate vor capata un gust mai placut daca alaturi de alte ingrediente vom adauga uneori si o cantitate de iaurt, la alegere;
- Si omleta sau hrisca ori alte preparate similare pot fi stropite cu iaurt de calitate pentru a se obtine un gust mai placut si a se beneficia din plin si de proprietatile curative ale iaurtului;
- La prepararea supelor, in special supele care se servesc dupa ce au fost racite, iaurtul va fi intotdeauna un ingredient de nelipsit, specific meselor din anotimpul cald;
- Sarmalutele, ciorbele si chiar si fripturile de carne la cuptor pot fi preparate si cu ceva iaurt care sa inlocuiasca uneori smantana incarcata de grasimi saturate;
- In sfarsit, placintele, painea de casa, checurile si alte preparate la cuptor pot iesi foarte gustoase daca se apeleaza si la sanatosul iaurt ca ingredient util.
Dintre retetele diverse in care iaurtul poate fi folosit ca ingredient culinar va sugeram si dumneavoastra cateva idei utile in speranta ca veti alege pe viitor sa introduceti si iaurtul ca ingredient la prepararea de mancaruri variate:
- Cremele pentru micul-dejun pot fi usor preparate fie manual fie la mixer prin amestecarea iaurtului proaspat cu fructe de padure si putina miere de albine sau alternativ se poate apela si la cereale integrale sau ovaz care sa fie si acestea introduse pentru a se obtine o crema mai nutritiva;
- Sosurile pentru salate vor capata un gust mai placut daca alaturi de alte ingrediente vom adauga uneori si o cantitate de iaurt, la alegere;
- Si omleta sau hrisca ori alte preparate similare pot fi stropite cu iaurt de calitate pentru a se obtine un gust mai placut si a se beneficia din plin si de proprietatile curative ale iaurtului;
- La prepararea supelor, in special supele care se servesc dupa ce au fost racite, iaurtul va fi intotdeauna un ingredient de nelipsit, specific meselor din anotimpul cald;
- Sarmalutele, ciorbele si chiar si fripturile de carne la cuptor pot fi preparate si cu ceva iaurt care sa inlocuiasca uneori smantana incarcata de grasimi saturate;
- In sfarsit, placintele, painea de casa, checurile si alte preparate la cuptor pot iesi foarte gustoase daca se apeleaza si la sanatosul iaurt ca ingredient util.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-05-12 Vizualizari: 2816
Daca ti-a placut articolul Iaurtul ca ingredient culinar, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
La masa festiva, serviti mancarea fierbinte, daca se impune asa si frapata, pentru cea care necesita acest lucru.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
ulei
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta