193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit

Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit

      Trimite pe mail Printeaza
Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit
Au aparut pe piata recipiente de generatie noua din fonta si nu intotdeauna comerciantii stiu sa explice in amanunt clientilor cum trebuie pregatite aceste recipiente pentru operatiunile de gatit. Fonta se stie ca prezinta porozitati si este indicat sa fie tratate mai intai aceste porozitati si abia dupa aceea sa se foloseasca recipientul la gatit.

Imediat dupa achizitionarea noului recipient din fonta, se recomanda sa se frece bine toata suprafata sa interioara cu ulei vegetal si apoi sa se lase la cuptorul incalzit la 150 de grade timp de minimum jumatate de ora si maximum o ora. Se pune apoi recipientul deoparte pentru a se raci la temperatura camerei. Uleiul va reusi astfel sa pregateasca multumitor recipientul pentru un gatit de calitate.

Pregatirea recipientelor de fonta pentru gatit este calduros recomandata inainte de a se trece la gatitul propriu-zis deoarece astfel porozitatile nu vor fi umplute cu microparticule din ingrediente diferite ci doar cu ulei vegetal, formandu-se astfel imediat si binecunoscuta proprietate a fontei de a nu prinde alimentele la gatit. Uleiul folosit la pregatirea recipientului pentru gatit nu va rancezi deoarece urmeaza sa il curatati cu apa calda si foarte putin detergent de vase de nenumarate ori in viitor, actiune care va reusi sa indeparteze multumitor excesul de ulei.

Recipientele din fonta sunt calduros recomandate pentru un gatit de calitate si vor fi probabil preferatele gospodinelor, dar acestea necesita niste conditii bine stabilite de utilizare, curatare si depozitare pe care sa le respectam cu totii pentru a ne bucura de un gatit eficient, gustos si sanatos. Sa ne bucuram deci ca inca mai exista pe piata si sa le folosim cu pricepere pentru a obtine cat mai multe beneficii.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-05-28 Vizualizari: 5168


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro