193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Curatarea recipientelor de bucatarie

Curatarea recipientelor de bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Curatarea recipientelor de bucatarie
In special recipientele de bucatarie in care se depoziteaza alimente pentru mai multa vreme merita o atentie speciala, in cazul borcanelor sau a altor recipiente care vor contine conserve, tocanite, dulciuri sau condimente fiind nevoie nu doar de curatarea lor ireprosabila, dar si de asigurarea ca ele vor putea fi inchise ermetic de fiecare data.

In ce priveste insa restul recipientelor folosite la gatit, este indicat sa se utilizeze mereu aceeasi metoda optima de curatare a lor, de obicei aceasta fiind si cea recomandata de catre producator. Astfel, toate tavile si recipientele folosite la copt vor putea fi usor curatate prin apelul la detergent de vase si apa calda, fiind recomandat uneori sa fie lasat asa peste noapte si sa se spele bine abia a doua zi.

Suprafetele care sunt insa prevazute cu material fara aderenta la gatit nu vor putea fi curatate nici cu detergent de vase si nici prin frecare ci, in acest caz se va apela doar la apa calda, un burete fin de vase si nici nu se poate lasa pentru prea multa vreme apa in ele ci trebuiesc curate cat mai repede posibil. Chiar si grasimile mai dense se vor elimina destul de usor daca se insista doar cu apa calda si un burete curat.

Orezul, cartofii prajiti si alte preparate de acest tip au tendinta sa se lipeasca mai usor la gatit si de aceea in cazul lor este recomandat ca, inainte de a fi spalate cu apa calda si detergent, sa se puna apa rece in recipientul unde au fost gatite si sa se lase astfel intre 1/2 ora si 1 ora si abia apoi sa se apeleze la apa calda si detergent. Apa rece va inmuia multumitor resturile alimentare pe cand apa calda va avea un efect contrar, lipindu-le mai tare de suprafata recipientului.

In sfarsit, laptele poate lasa si acesta urme destul de urate de grasimi pe peretii recipientului unde a fost fiert, iar metoda recomandata in acest caz este utilizarea aburilor sau chiar fierberea unei cantitati moderate de apa in recipientul unde a fost fiert anterior laptele. Astfel laptele se va curata mai usor de pe peretii recipientului.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-06-04 Vizualizari: 2225


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Curatarea recipientelor de bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru supe si ciorbe apelati la o diversitate mare a legumelor si nu la condimente praf.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro