193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Trucuri in bucatarie

Trucuri in bucatarie

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri in bucatarie
Lamaile: pentru a indeparta coaja de pe lamai mai usor, acestea trebuia sa stea in jur de 15 minute in apa fierbinte. Furnicile: daca furnicile va bantuie prin/sub/dupa dulapuri si doresti sa le tii la cat o mai mare distanta de bucataria ta este nevoie doar de cativa catei de usturoi pe care sa ii pui in zonele cele mai vizitate de micile insecte iar acestea nu vor mai pasi pe acolo. Merele: pentru a evita ca merele dupa curatare sau taiere sa ia culoarea maronie stropeste-le cu putina zeama de lamaie, astfel acestea vor arata proaspete pentru un timp mai indelungat.

Banana: o pasta obtinuta prin farmitarea acestora are un efect de calmare si racorire a pielea, de aceea este foarte recomandat atunci cand suferi arsuri. Decojirea oualelor: se face mult mai usor daca inainte de a le pune la fiert faci o gaura in ou cu ajutorul unui ac. Dupa fiebiere aceste pot fi decojite cu usurinta. Oua stricate: pentru a descoperi daca ouale din frigider sau cele cumparate de la piata sunt bune, aseaza-le intr-un bol cu apa si un varf de sare; cele ce vor ramane pe fundul vasului sunt proaspete iar cele care se ridica la suprafata sunt vechi si nerecomandate consumului. Vase arse: daca nu ai produsele necesare in bucatarie pentru a putea curata vasele arse folositi apa fierbinte si un burete de sarma, in doar cateva minute dar si cu putina munca acestea vor fi ca noi.

Tarta de mere: pentru a mentine tartele si nu numai, proaspete si pufoase invelitile bine in folie de staniol. Fundul de lemn: indiferent ca taiati legume, carne si verdeturi intotdeauna sa folositi fundul de lemn. Din cel de plastic pot sari mici aschii ce vor ajunge cu usurinta in salate sau alte preparate. Totodata nu cumparati funduri de lemn din supermarketuri in majoritatea cazurilor sunt facute din bucati si la primele taieri acestea se vor crapa, cautati funduri de lemn dintr-o singura bucata de lemn pe care le gasiti la comerciantii din piete. Usturoi: daca alegeti sa faci o pasta din usturoi pentru friptura si vrei sa domolesti putin gustul iute al acestuia, adaugati ori sos de rosii/smantana sau maioneza, oricare dintre aceste produse vor potoli focul din pasta si ii vor oferi un gust aromatic.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 3294


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri in bucatarie, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Lasati mereu liber accesul la cuptor/plita pentru ajustarile de ultim minut.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro