193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Modalitati diferite de a aseza masa

Modalitati diferite de a aseza masa

      Trimite pe mail Printeaza
Modalitati diferite de a aseza masa
Una dintre regulile de aur la asezarea mesei, indiferent de gradul sau de formalism, este gestionarea minutioasa a spatiului, care sa nu ofere la final impresia de aglomerat. Pentru fiecare loc de la masa trebuie rezervat deci un spatiu anume, delimitandu-se clar acestea intre ele.

La asezarea mesei, mai ales mijlocul mesei nu trebuie aglomerat, pentru a permite mesenilor sa converseze si sa serveasca preparatele in voie. De aceea, desertul, cafeaua sau fructele nu ar trebui aduse decat la final, atunci cand dimensiunile mesei nu permit asezarea lor din start.

Decoratiunile alese la asezarea mesei este bine sa fie plasate cu subtilitate atat direct pe fata de masa, fara a ocupa mult spatiu, cat si pe diferite piese de mobilier sau chiar peretii camerei unde se serveste masa.

O masa festiva presupune dispunerea tacamurilor in ordinea in care vor fi acestea folosite, dinspre exterior catre interior. Cele folosite la desert pot sau nu sa fie asezate de la bun inceput, iar paharele de asemenea pot aparea pe parcurs, obligatoriu fiind doar paharul pentru servit apa, in stanga, si cel de vin, in dreapta. Pentru economie de spatiu, servetelul (din material textil) poate fi plasat direct pe platoul de servit sau la stanga furculitelor.

Mesele de familie permit o mai laxa gestionare a spatiului, dar si mai mult loc la masa. Ustensilele pentru desert chiar nu mai sunt cerute acum decat la final si nici chiar toate tacamurile cerute de servirea felurilor urmatoare, iar dintre pahare nu se impune decat prezenta paharului de apa sau cel de suc. Se pot folosi exclusiv servetele de hartie acum, asezate de asemenea la stanga furculitelor sau direct pe platou.

Mai simplu vor sta lucrurile la mesele tip bufet, unde de obicei se aseaza de la un capat la altul mai intai aperitivele, apoi felul principal, legume, salate, painea si, in sfarsit deserturile. Decoratiunile se pot plasa mai abundent acum deoarece tacamurile nu vor fi prezente pe toata suprafata mesei si nici paharele de apa sau de vin, care pot fi asezate pe o alta masa, speciala.

Indiferent de tipul de masa pe care urmeaza sa o pregatim, aspectul aerisit si estetic este de importanta majora, iar aceasta regula nu trebuie nicicand ignorata. Trebuie mereu sa stim cati invitati vor servi masa pentru a fi astfel capabili sa alegem o masa de dimensiuni potrivite, unde sa putem aseza in voie toate tacamurile, platourile si paharele necesare.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-06-07 Vizualizari: 7109


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Modalitati diferite de a aseza masa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro