193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ceaiul si istoria sa

Ceaiul si istoria sa

      Trimite pe mail Printeaza
Ceaiul si istoria sa
Ceaiul face indiscutabil parte dintr-o lunga traditie culturala, fiind dintotdeauna privit ca o marca a civilizatiei si avand o istorie interesanta, plina de suisuri si coborasuri. Chinezii se pare ca au descoperit inca din mileniul al III-lea inainte de Cristos binefacerile pe care le aducea ceaiul pentru sanatate si starea de bine, iar vecinii lor, japonezii, au preluat acest obicei si l-au adus la perfectiune.

In intreaga Asie, ceaiul s-a raspandit apoi cu rapiditate, europenii nestiind mai nimic despre acest obicei pana tarziu, in secolul al 17-lea dupa Cristos, cand ceaiul ajunge sa fie comercializat si in mai multe tari din Europa. Din Europa, ceremonialul de servire a ceaiului este imediat preluat si de catre americani, iar Imperiul Britanic incepe sa controleze aceasta profitabila afacere distribuind ceai in intreaga lume civilizata.

In prezent, ceaiul nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, fiind larg distribuit in diferite forme si ambalaje dintre cele mai atragatoare. Dintre sortimentele specifice arborelui traditional de ceai (Thea sinensis), se pot distinge 3 tipuri de culturi, respectiv ceaiul negru, ceaiul verde si ceaiul Oolong. Ceaiul poate fi distribuit sub forma de frunze de ceai sau la pliculet si se serveste in mod traditional in cesti din argila unde se pun mai intai frunzele de ceai si apoi se toarna apa fierbinte si se lasa totul sa se odihneasca timp de 5 minute.

Diferitele tipuri de ceai cunoscute si distribuite in intreaga lume pot aduce si o serie de beneficii pentru sanatate, dar ceaiul se bea in primul rand pentru gustul sau deosebit si este o bautura speciala, care intr-adevar necesita un ceremonial special prin care sa fie onorata aceasta planta si parfumurile sale unice.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-06-09 Vizualizari: 1742


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ceaiul si istoria sa, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Uneori e mai bine sa stai cu oile, care tac si-si cauta doar hrana si apa, sau sa stai cu cartile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci cand omul vrea sa le asculte. Dar cand vorbesti cu oamenii, spun niste lucruri de nu stii ce sa le raspunzi"
Paulo Coelho
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro