193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Ghid pentru depozitarea rosiilor

Ghid pentru depozitarea rosiilor

      Trimite pe mail Printeaza
Ghid pentru depozitarea rosiilor
Rosiile sunt legume care necesita conditii mai speciale de depozitare si gatire adecvata, fiind in egala masura si niste produse la care se apeleaza frecvent, pentru prepararea unor variate feluri de mancare.

Daca se doreste sa se depoziteze o cantitate mai mare de rosii, acestea trebuie achizitionate cat inca mai prezinta pete verzi pe suprafata lor, adica atunci cand nu sunt bine coapte.

Rosiile se pastreaza intotdeauna la temperatura camerei, astfel putand sa isi continue procesul de coacere nestingherite si sa capete gustul si aroma cu care ne-am obisnuit.

Bineinteles ca rosiile usor verzi nu se pot depune direct in camara de alimente, ci vor avea nevoie de putina lumina naturala pentru a se coace pe deplin. De aceea, cel mai potrivit loc unde putem depozita rosiile este fie un raft luminat si bine aerisit, fie un recipient mai larg, unde sa stea la temperatura camerei timp de mai multe zile.

Sub nici o forma rosiile inca verzi nu se pot tine la frigider deoarece, daca nu sunt bine coapte, atunci procesul de coacere va fi bruscat de temperaturile scazute din interiorul frigiderului.

Rosiile bine coapte pot fi tinute si la frigider, dar si in pungi de hartie, unde se vor pastra ceva mai bine decat in alte locuri.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-06-14 Vizualizari: 6843


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Ghid pentru depozitarea rosiilor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro