193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Sanatatea publica si siguranta alimentara...

Sanatatea publica si siguranta alimentara

      Trimite pe mail Printeaza
Sanatatea publica si siguranta alimentara
Alimentatia sanatoasa a ajuns sa fie o problema destul de spinoasa in zilele noastre, in parte din cauza divergentelor de opinii venite din lumea medicala si in parte din cauza lacomiei producatorilor de alimente, care aleg de multe ori sa sacrifice calitatea propriilor produse pentru profiturile imediate.

O dieta echilibrata arata foarte bine pe hartie si nu pare nici prea costisitoare ca pret, dar situatia din teren spune cu totul altceva, existand suficiente motive sa se puna serios sub semnul intrebarii nu doar calitatea produselor procesate pe care le achizitionam zilnic, dar chiar si calitatea legumelor si a fructelor pe care ni le procuram de pe piata agro-alimentara.

Organismul uman are nevoie de o serie de nutrimente, minerale si vitamine, pentru a se apara eficient impotriva agresiunilor multiple pe care le presupune viata din prezent, dar nu intotdeauna multi dintre noi reusim sa ii oferim strictul necesar, ceea ce conduce automat la aparitia bolilor, parca din ce in ce mai specializate si mai greu de diagnosticat si de tratat.

Cei care insa reusesc sa isi protejeze organismul de dezechilibre de tot felul, au invatat deja ca secretul sta in diversitate si in evitarea consumului de alimente procesate, pline de E-uri alimentare si ambalate in periculosul plastic, omniprezent peste tot in magazinele alimentare.

Printr-un aport crescut la dieta de legume, fructe si verdeturi proaspete, obtinute in mod organic, fara ingrasaminte chimice sau pesticide, prin prezenta cerealelor integrale, a lactatelor si a branzeturilor degresate in dieta zilnica riscul de imbolnavire scade simtitor, doar cauzele genetice sau accidentele mai putand reprezenta acum o amenintare serioasa.

Corelat cu problema aportului de minerale si vitamine la dieta, consumul marit de apa si de fibre alimentare este de asemenea obligatoriu, astfel reusind sa se elimine mai eficient periculoasele toxine continute nu doar de alimentele procesate, dar chiar si de cele mai imbietoare fructe si legume de pe piata.

Nu se mai poate afirma in prezent ca marele public nu ar cunoaste in amanunt avantajele unei diete echilibrate si bogate in nutrimente, dar este la fel de adevarat si faptul ca cei mai multi dintre noi depindem de bunul plac al marilor producatori de alimente, care cu greu vor renunta la unele tehnologii de productie cu risc pentru sanatate in favoarea altora, mai sanatoase, dar nu neaparat si la fel de profitabile.

Sanatatea publica si siguranta noastra alimentara sunt amenintate in mod constant de lipsa de coeziune si clara structurare a obiectivelor la nivel de varf, iar masurile recente luate de catre Uniunea Europeana in acest sens sunt mai bune decat nimic insa mai e nevoie de multe alte eforturi pentru a ne simti mai linistiti din acest punct de vedere. pana atunci insa este bine sa acordam noi insine o mai mare atentie la tot ceea ce folosim ca ingredient la mesele zilnice, evitand constant toate produsele suspecte, procesate prin metode la fel de suspecte.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-08-23 Vizualizari: 2866


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Sanatatea publica si siguranta alimentara, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro