193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Uleiul de masline

Uleiul de masline

      Trimite pe mail Printeaza
Uleiul de masline
Toata lumea vorbeste despre cat de daunatoare sunt grasimile si cum ne afecteaza ele sanatatea dar nimeni nu pune in discutie faptul ca exista grasimi care ne fac bine si care ne protejeaza impotriva bolilor. Uleiul de masline face parte din gasca de baieti buni de grasimi ce ne protejeaza inima de a nu bate atat de repede incat sa depaseasca recordul la viteza si este benefic prin faptul ca elimina colesterolul de care nu avem nevoie din sange si care ne face rau.

In ce priveste uleiul de masline poate fi de diferite tipuri si chiar culori in functie de tipul de masline folosite si de regiunea din care acestea provin.

Uleiul de masline este gradat in functie de continutul de acid pe care acesta il detine. Uleiurile de masline cele mai bune sunt cele "presate", poarta acesta denumire deoarece uleiul a fost obtinut dupa ce maslinele au fost presate, prin diferite metode, astfel se obtine un ulei cu un continut de acid foarte scazut.

Sunt sigura ca ati auzit de cuvantul "light" mai ales la sucuri, a devenit ceva la moda; nu trebuie sa va mirati, dar acesta este intalnit si la uleiul de masline ..."light" este un produs relativ nou care prin culoarea sa deschisa si gustul usor este obtinut printr-un proces special de filtrare. Sa nu va amagiti crezand ca prin aceasta noua denumire ar avea mai putin grasimi sau calorii, are la fel de multe ca si cel normal; cuvantul "light" face referire doar la culoare si la consistenta, care fiind intr-o proportie mai scazuta permite ca uleiul sa fie folosit si la diverse preparate la care cel obisnuit nu ar fi dat gustul dorit din cauza compozitiei sale vascoase.

Uleiul de masline este valabil pana la 6 luni de zile si se tine in locuri intunecoase si reci. Este folosit nu numai in gastronomie, dar si in industria frumusetii pentru fabricarea sapunurilor, dar si pentru obtinerea unor uleiuri de masaj. Totodata este folosit cel mai adesea in curele de slabire deoarece are o cantintate redusa de grasimi. Un alt avantaj este continutul considerabil de vitamina A si E, ce protejeaza pielea de razele daunatoare cu care ne infruntam in fiecare vara, fiind si un leac miraculos in ce priveste arsurile provocate de soare. Aplicata pe acestea contribuie la reducerea semnificativa a durerii si grabeste vindecarea. In plus, uleiul de masline contribuie la dezvoltarea oaselor dar si a sistemului nervos.

Are un rol important in gastronomie nu numai datorita calitatilor sale culinare, dar si a faptului ca este un conservant natural al mancarurilor, poate fi folosit atat la salate, dar si la pregatirea un prajituri delicioase.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 2439


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Uleiul de masline, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro