193135987363285

Alimentatie sanatoasa

Home» Sfaturi ...» Alimenta...» Aditivi alimentari daunatori sanatatii publice...

Aditivi alimentari daunatori sanatatii publice

      Trimite pe mail Printeaza
Aditivi alimentari daunatori sanatatii publice
Printre E-urile alimentare prezente in multe dintre produsele existente in prezent pe piata din Romania, apar listate si unele substante cu rol deosebit de nociv pentru sanatatea noastra pe termen lung, iar marele public merita sa fie bine informat din acest punct de vedere pentru a se putea proteja multumitor pe viitor de efectele ingerarii in exces de astfel de E-uri alimentare.

Pe primul loc intalnim celebrul Nitrat de Sodiu (E251), folosit drept conservant si chiar colorant alimentar in multe semi-preparate din carne precum mezelurile, sunca, pastrama, pestele afumat si asa mai departe. Este un ingredient care a fost direct legat de dezvoltarea celulelor cancerigene si ar trebui eliminat definitiv din industria alimentara din intreaga lume.

Antioxidantul de laborator numit Galat Propil (E310) poate preveni rancezirea uleiurilor si a grasimilor alimentare, dar ridica serioase suspiciuni atunci cand vine vorba despre cei care au risc de cancer sau probleme ale sistemului digestiv. Inclusiv margarina poate contine acest periculos ingredient.

Aditivul numit Monosodiu Glutamat (E621) este un amino-acid utilizat ca aromatizant si potentiator de gust in produse tip instant precum supele, aperitive diverse sau in chipsuri si snacksuri si are un rol negativ asupra sanatatii celulelor nervoase. Se recomanda de mai multa vreme inlocuirea definitiva a acestui aditiv cu sarea de bucatarie deoarece, desi nociva si aceasta, nu are aceleasi efecte distrugatoare asupra organismului uman.

Acesulfam K si, mai nou, si Aspartamul sunt indulcitori artificiali care au patruns relativ recent pe piata romaneasca, dar deja sunt puse sub semnul suspiciunii, existand studii care atesta aparitia cancerului la animalele de laborator insa nu si studii care sa confirme ca acest lucru este valabil si la oameni. Cu toate acestea, merita oferita atentie acestor ingrediente si sunt de evitat produsele care le contin.

Toti colorantii alimentari de laborator sunt nocivi pentru sanatatea noastra pe termen lung deoarece pot conduce la aparitia cancerului si a altor afectiuni si este ingrijorator faptul ca acestia sunt prezenti intr-o gama foarte variata de produse alimentare, atat solide cat si lichide.

In sfarsit, zaharul rafinat (zaharul alb de consum) si sarea de bucatarie sunt prezente ca ingrediente la vedere sau ascunse in foarte multe produse alimentare si trebuie mereu luate in calcul pentru a nu se depasi dozele zilnice recomandate de catre autoritatea medicala. Inclusiv fructele si legumele pot contine zahar, iar consumul lor in exces, mai ales subforma de suc natural poate dauna destul de mult sanatatii noastre.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-06-25 Vizualizari: 5300


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Aditivi alimentari daunatori sanatatii publice, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Alimentatie sanatoasa Alimentatie sanatoasa pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul, o alternativa efici
Dafinul si sanatatea – De ce e recomandata „planta invingatorilor”
De dafin am auzit cu totii. Gospodinele il folosesc in special atunci cand prepara toba de casa, inaintea sarbatorilor de iarna, si oricand fac diverse tocanite cu cartofi. Despre prima mentiune in ca
Beneficiile cojilor de oua – De ce sa nu le mai arunci niciodata
Destul de putine persoane stiu ca nu doar ouale au multe beneficii pentru sanatatea noastra, ci si coaja lor. De obicei, dupa ce preparam omleta sau le fierbem, aruncam bucatelele de coaja. Uite catev
Sarea roz de Himalaya – Ce beneficii are pentru sanatate
Ai vazut, cu siguranta, sare roz de Himalaya prin supermarketuri si pe la magazinele naturiste. Stii cum arata, dar nu stii ce beneficii are. Ei bine, sunt o multime de motive care ne demonstreaza cat
Migrenele, cauzate de lipsa anumitor vitamine din organism?
Cel mai adesea, punem durerile de cap mai puternice pe seama faptului ca avem o viata agitata, plina de stres. Oare chiar asa sa fie? In general, ne tratam cu medicamente si incercam sa facem fata cat
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro