193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Trucuri pentru preparate apetisante

Trucuri pentru preparate apetisante

      Trimite pe mail Printeaza
Trucuri pentru preparate apetisante
Gustul unor preparate nu este neaparat tot ce conteaza pentru un adevarat maestru bucatar. La fel de important este si aspectul, pentru ca mancarea preparata de tine sa fie apreciata la maxim de cei pe care ii inviti sa o savureze.

Iata cateva mici trucuri, care te vor ajuta sa gatesti o mancare delicioasa, dar mai ales si aratoasa, asa cum numai in pozele din reviste poti vedea.

* cartofii in coaja nu se sfarma la fiert daca se ung in prealabil cu ulei in care s-a dizolvat un cutit de sare fina;
* carnea pusa la fript pe gratarul gata incins isi formeaza automat o crusta de proteine care pastreaza sucul si asigura o coacere buna. Nu sara carnea decat in momentul cand o iei de pe gratar. Sarea absoarbe sucul hranitor, iar friptura ramane uscata;
* untul pe care-l folosesti la ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baia de abur. Focul il deterioreaza, ii schimba calitatea si culoarea;
* salata verde care s-a ofilit isi va recapata prospetimea daca va fi tinuta 10 minute in apa rece si se va stropi cu zeama de lamaie.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 4372


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Trucuri pentru preparate apetisante, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro