193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» O bucatarie condimentata

O bucatarie condimentata

      Trimite pe mail Printeaza
O bucatarie condimentata
Bucatarie noastra va fi completa doar in momentul in care avem o adevarata colectie de condimente, mirodenii care ofera mancarurilor acel gustul ce le face atat de apetisante. In esenta, exista 2 tipuri de condimente: picante, printre care intalnim piper, hrean, usturoi, boia de ardei, mustar de masa, etc si aromatice: oregon, nucusoara, chimen, foi de dafin, vanilie, wasabi etc.

Piperul: originare din India, aceste bobite mici si negre care pot ingenunchia si cel mai inalt om din lume contin un alcaloid piperin ce ii confera gustul picant. Este unul din condimentele cele mai utilizate, pe langa piperul negru mai exista cel alb, verde si rosu, ce sunt mai putin cunoscute. Este cel mai adesea utilizat in condimentarea preparatelor din carne sau peste, dar si folosit in cantitati foarte mici in anumite salate. Stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor, si din cauza mirosului sau tipator este folosit in obtinerea parfumurilor barbatesti.

Ghimbirul: este cel mai adesea folosit la pregatirea sosurilor, dar si a unor bauturi, are o aroma iute ce completeaza compozitia. Este o mirodenie ce stimuleaza pofta de mancare, este antiseptic de aceea ceaiul de ghimbir este foarte popular proprietatilor sale de a combate raceala si febra. Provine din sudul Chinei facand parte dintr-o planta cu tulpina ce atinge 1 m si este cel mai adesea servit cu suhsi.

Scotisoara: provine din arborele cu acelasi nume din zona tropicala (Sri Lanka), este un condiment obtinut din scoarta, frunzele si fructele necoapte ale sale. Are o intensitate a gustului medie. Mirodenie cel mai des utilizata in pregatirea dulciurilor si a bauturilor, dar si a uleilor de masaj deoarece are un efect relaxant. Contine calciu, puteti pregati chiar si ceaiuri, iar aroma sa va destinde din primele minute atmosfera.

Mustarul: nu exista frigider care sa nu contine acest condiment cel mai adesea folosit alaturi de cartofii prajiti sau fripturi precum si pentru omogenizarea compozitiei diferitelor sosuri. In functie de cum este pregatit poate fi iute, mediu, extrem de iute. Provine din zona Mediteranei, se obtine prin macinarea semintelor plantei Sinapis.

Busuiocul: este o plata ierboasa originara din Asia, numele sau inseamna "rege", se foloseste cel mai adesea la supe/ciorbe. Tinut in frigider acest condiment poate rezista timp indelungat. Semintele de busuioc cand sunt puse in apa devin gelatioase si se folosesc in prepararea unor deserturi precum serbetul.

Wasabi: are consistenta hreanului, este comercializata atat in stare cruda cat si sub forma de pasta de culoare verde. Cel mai adesea acest condiment este servit cu preparatele din peste (sushi, ton somon etc), dar si cu orez. Are un gust intens si la fel ca si ceapa are efect lacrimogen. Si frunzele de wasabi sunt comestibile, si, la fel ca si varza, se pot pune la murat. Cunoscuta si ca "floarea soarelui de munte", wasabi are ca si tara de proveninta Japonia, singurul loc propice pentru cresterea ei, ceea ce explica si pretul destul de...piperat.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 4407


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul O bucatarie condimentata, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Hrisca
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ironia e grauntele de sare, datorita caruia mancarea capata gust"
Thomas Mann
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro