193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic

Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic

      Trimite pe mail Printeaza
Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic
- Lamaile ceva mai tari pot elibera si acestea mult suc daca se lasa mai intai in apa calda pentru 5 minute.

- Ardeii iuti pot fi usor eliberati de seminte daca se rotesc in maini mai inainte, apasand usor peste coaja lor. La final se taie capacul superior si se lasa semintele afara.

- Zarzavaturile proaspete isi pastreaza mai bine culoarea la gatit daca se presara foarte putin zahar pe deasupra.

- Coaja rasa de lamaie, portocale si alte citrice ar trebui uscata si pastrata inclusiv pentru prepararea de ceaiuri mai aromate.

- La fierberea laptelui, daca se unge buza superioara a recipientului folosit cu putin unt, laptele nu va mai da atat de repede in foc.

- Muraturile si gemurile stau mai multa vreme la pastrare daca peretii borcanelor unde se depoziteaza sunt in prealabil unse foarte usor cu putin ulei de masline.

- Alimentele puse la frigider se pot pastra mai bine daca se folosesc saculeti etansi din plastic, cu dispozitiv special de prindere la gura. Inclusiv branzeturile si mezelurile stau mai multa vreme in conditii bune de prospetime.

- Ceapa nu ar trebui folosita deloc la prepararea gratarelor deoarece se arde atat de repede incat resturile sale carbonizate pot fi un risc pentru sanatate.

- Telina si varza ar trebui fierte intotdeauna in apa cu putin lapte deoarece astfel li se pastreaza mai bine atat gustul cat si culoarea.

- Omleta nu este omleta daca nu se adauga la prepararea compozitiei sale si putin lapte.

- Sucul proaspat de rosii se pastreaza pentru mai multe zile la frigider daca se folosesc tavile pentru cuburi de gheata.

- Coaja de nuca de cocos nu trebuie aruncata deoarece este foarte buna la preparatele din carne, unde fragezeste simtitor orice tip de carne pusa la gatit.

- Semintele de in, cerealele diverse, nautul, mazarea, alunele, migdalele, arahidele, boabele de soia si multe alte seminte si boabe ar trebui incluse mai des in salate.

- Citricele ar trebui consumate cu tot cu pielita lor si mai rar sub forma de suc natural deoarece pielita contine substante active care cresc rezistenta sistemului imunitar.

- Ananasul, papaia si rodiile ar trebui consumate mai des pentru ca ajuta mult la protejarea sistemului digestiv.

- Cafeaua macinata de calitate isi dovedeste proprietatile superioare daca se aseaza o lingurita de cafea in apa si cafeaua nu se combina repede cu apa.

- Si ceapa poate fi rumenita mai usor si mai aspectuos daca se adauga putin zahar la prajit.

- Un piure de cartofi bine facut se prepara cat cartofii sunt inca fierbinti.

- Cele mai multe dintre condimentele proaspete sau uscate au si proprietati medicinale utile deci nu trebuie ignorate informatiile de prima mana care se pot obtine pe aceasta tema.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-07-07 Vizualizari: 5919


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Painea este temelia vietii"
Jonathan Swift
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro