193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» La ce se foloseste uleiul de nuci?

La ce se foloseste uleiul de nuci?

      Trimite pe mail Printeaza
La ce se foloseste uleiul de nuci?
Uleiul de nuci este un ulei delicat, obtinut de obicei prin presare la rece, ca si cel de masline, si are o culoare galben-inchis, apropiata de aceea a topazului. Uleiul de nuci nu este destinat gatitului la temperaturi inalte, care ii distruge atat proprietatile cat si parfumul sau specific.

Nu intotdeauna varietatile de ulei de nuci de pe piata vor satisface gustul clientilor deoarece unii producatori uita faptul ca, pentru a se obtine un ulei calitativ superior, se apeleaza si la tehnici speciale precum este prajirea nucilor inainte de macinare si presare la rece, astfel obtinandu-se mai multe nutrimente, dar si o aroma mai puternica si mai placuta.

Uleiul de nuci prea limpede nu este recomandat deoarece producatorii care aleg sa il filtreze in exces diminueaza proprietatile sale nutritive, si se procedeaza astfel din motive pur comerciale, crezandu-se ca astfel cumparatorul va fi atras de un produs aparent de calitate.

Nu este de asemenea recomandat sa se achizitioneze cantitati mari de ulei de nuci deoarece acest ulei rancezeste foarte usor, imediat dupa ce este desfacut si nici nu poate fi depozitat pe perioade mai mari de timp. Uleiul de nuci trebuie pastrat la rece si in locuri intunecoase si folosit cat mai repede posibil, adica in aceeasi saptamana in care a fost cumparat.

Uleiul de nuci poate fi folosit ca ingredient alimentar pentru gatirea urmatoarelor categorii de preparate:
- La prepararea marinatelor si a sosurilor "reci" pentru peste oceanic si carne de pasare;
- La prepararea de sosuri pentru salate care contin si legume mai puternic aromate precum ridichile, ceapa sau andivele;
- In combinatie cu alcoolul, uleiul de nuci ajuta la prepararea unor vinegrete de exceptie pentru salate delicioase;
- Mesele de paste pot beneficia din plin de uleiul de nuci la final, cand se condimenteaza acestea;
- Si mesele de ciuperci sunt mai gustoase daca se adauga ulei de nuci la final;
- Branzeturile de tip gorgonzola sau branza de capra sunt potentate de uleiul de nuci si au un gust mai placut;
- Salatele de fructe capata un plus prin adaugarea unor cantitati mici de ulei de nuci.

A nu se uita in ca o data faptul ca uleiul de nuci nu este destinat gatitului la temperaturi inalte ci poate fi introdus cu succes la gatit doar pentru retete care nu presupun utilizarea focului. In ce priveste beneficiile pentru sanatate, uleiul de nuca contine acizi grasi omega 3 si omega 6 mai multi decat uleiul de masline si este un bun adjuvant pentru bolile aparatului circulator, pentru eliminarea parazitilor intestinali, precum si un bun stimulator al sistemului nervos.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-08-30 Vizualizari: 16298


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul La ce se foloseste uleiul de nuci?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Acaiul
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in u...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Instruirea mintii este la fel de necesara ca hrana pentru corp"
Cicero
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro