193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Gateste carnea si derivatele din carne mai usor!...

Gateste carnea si derivatele din carne mai usor!

      Trimite pe mail Printeaza
Gateste carnea si derivatele din carne mai usor!
Carnea si derivatele sale sunt alimente care necesita conditii si tehnici mai speciale de gatit, putand astfel sa se obtina mese gustoase si sanatoase, fara a fi nevoie de foarte multa experienta in plan culinar.

1. Atat carnea de pasare cat si carnea de porc sau de vita se prepara intotdeauna intr-o prima faza la temperatura ridicata, pentru a se retine sucurile din carne, si abia apoi se reduce temperatura si se lasa carnea sa se fragezeasca.

2. Carnea nu se sareaza niciodata inainte de a fi gatita deoarece astfel se vor pierde mai repede sucurile sale. Se pune sare pe carne abia pe la jumatatea procesului de gatit si la final, daca mai este nevoie.

3. Carnea de peste necesita conditii aparte de depozitare, iar prima este ca pestele sa fie bine curatat inainte de a se depune la frigider pentru a fi gatit in zilele care vor veni.

4. Atunci cand se doreste felierea subtire a carnii este indicat sa se faca acest lucru cand carnea este partial decongelata si se poate taia foarte usor.

5. Carnea tocata nu este usor de preparat sub forma de mici, hamburgeri sau chiftele. De aceea este intotdeauna indicat sa se apeleze si la alte ingrediente care sa ajute la formarea unei paste de carne adecvata situatiei de gatit.

6. Carnea, dupa ce a fost bine feliata, portionata si asezonata nu se gateste imediat ci trebuie lasata la temperatura camerei pentru aproximativ 1 ora. Astfel la gatit lucrurile vor decurge mult mai bine.

7. Carnea de pasare poate fi tavalita si prin faina inainte de a fi rumenita, dar daca se va folosi lapte praf in loc de faina atunci carnea de pasare prajita va arata cu adevarat aurie si bine rumenita.

8. Carnea care contine grasime sau slaninuta pot fi prajite uniform si fara a se curba inspre interior daca se inmoaie fiecare feliuta in apa rece inainte de a se pune la prajit. Pentru a se preveni arderea cu ulei incins sau grasime incinsa se recomanda sa se presare si putina sare pe fundul tigaii.

9. Carnatii, crenvurstii si alte produse similare isi pastreaza mai bine forma si nici nu se mai desfac la prajit daca se plaseaza mai intai in apa rece, apoi se fierb bine pana la primul clocot, se scot dupa aceea din apa clocotita si se lasa putin la scurs si abia apoi se pun in tigaia pentru prajit.

10. Carnea care se prepara in sos marinat trebuie lasata la frigider macar 10 ore sau peste noapte ca sa se obtina cele mai bune efecte la gatit.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-07-09 Vizualizari: 6872


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Gateste carnea si derivatele din carne mai usor!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul cand folosinta timpului sau sunt numai somn si mancare, o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro