193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Congelarea legumelor

Congelarea legumelor

      Trimite pe mail Printeaza
Congelarea legumelor
Nu trebuie sa iti fie frica sa congelezi legumele si sa le folosesti mai tarziu, cand vei avea nevoie de ele. Prin aceasta metoda nici nu lasi ca legume in stare foarte buna sa ajunga sa se strice si sa le arunci,si in plus realizezi si economii, legumele fiind de exemplu mult mai ieftine in sezonul cald. Legumele se pastreaza foarte bine cand sunt puse la congelat, singurul dezavantaj fiind ca devin mult mai moi dupa ce se dezgheata.
Pentru a pastra legumele intr-o stare cat mai buna trebuie sa sti urmatorul truc:
-Cumpara pungi de plastic pentru impachetat legume din comert, de preferinta cat mai groase.
-Acasa pune legumele la fiert maxim 5 minute dupa care scoate-le si spala-le cu apa rece
-Lasa-le la scurs, apoi impacheteaza-le in pungi si pune-le la inghetat.
Un alt truc consta in a pune legume in cantitati mici, cat pentru o portie de mancare in frigider, astfel atunci cand vei dori sa pregatesti o masa vei sti exact cate pachete sa scoti fara a dezgheta toata cantitatea de legume puse la congelat.

Legume precum vinetele sau ardeii grasi trebuiesc coapte inainte, apoi curatate bine si clatite cu apa rece. Abia apoi se vor impacheta in foliile speciale si se vor pune la congelator. Astfel pregatite, pentru a fi preparate ulterior va fi floare la ureche. Nu trebuie uitate nici pastaile, la care iti recomandam sa nu le pui intregi la inghetat, trebuie curatate de codite si spalate. Mazarea nu este neaparat nevoie sa fie fiarta inainte, dar numai in cazul in care boabele sunt de marimi mici, daca mazarea este mai mare atunci aceasta trebuie pusa mai intai la fiert (ca si de exemplu fasolea).

Temperatura din congelator trebuie sa fie cam in jur de -18 grade, iar legumele congelate pot fi folosite ulterior in a face orice tip de mancare preferati nu sunt restrictii de la supe, la salate etc.

Toate regulile specificate mai sus sunt puse in aplicare si pachetelor pe care le gasiti in comert, de aceea de cele mai multe ori nu este nevoie sa fierbi din nou legumele deoarece ele sunt deja fierte. Iar daca sunt puse la fiert deoarece este necesar datorita felului de mancare pregatit nu trebuie lasate pe foc foarte mult, riscind sa devina prea moi.

Un dezavantaj la acest tip de conservare este faptul ca produsele pierd din minerale, proteine si diversi nutrienti pe care le contin. Totodata, dupa decongelare, daca acestea nu sunt consumate se strica de trei ori mai rapid decat in stadiul de cruditati. Acest procedeu este doar o alternativa de care nu trebuie sa abuzam... tine cont ca pentru un trup sanatos si produsele pe care noi le folosim trebuie sa fie cat mai proaspete.





Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 5301


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Congelarea legumelor, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu orice pret, casatoreste-te. Daca îti gasesti o sotie buna vei deveni foarte fericit. Dar daca îti vei gasi una rea, atunci vei deveni un filozof"
Socrate
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro