Tips & tricks
Cum trebuie sa arate o bucatarie moderna?

In zilele noastre, o bucatarie moderna este sinonima cu o bucatarie sanatoasa, atat din punct de vedere a igienei spatiului pentru gatit cat si a ingredientelor care intra in compozitia preparatelor culinare. Daca, suplimentar, exista si o doza de rafinament si clasa atunci este cu atat mai bine, dar toate acestea vor necesita, bineinteles, si investitii deloc de neglijat.
Pentru a te putea deci mandri cu o bucatarie moderna, trebuie sa fii capabil sa prepari aici in timp util aproape orice meniu sanatos, fie unul vegetarian, fie pe baza de carne sau doar un simplu gratar. Acum isi vor dovedi utilitatea dispozitivele si ustensilele de gatit de ultima generatie, care faciliteaza prepararea rapida si corecta a oricarei mese, indiferent de gradul de complexitate sau de priceperea relativa a bucatarului.
Toate accesoriile necesare pentru procesul de gatit sunt obligatoriu de introdus intre utilitatile de care se bucura bucataria moderna, iar aici trebuie sa amintim cantarul de precizie, lingurile si canile de masurat ingredientele, termometrul si, nu in ultimul rand, cartile de bucate specializate pe meniuri dintre cele mai variate.
Din punct de vedere practic, spatiul din bucatarie trebuie mai mult decat orice sa fie caracterizat prin lumina si culori vibrante, care sa ofere si un efect estetic deosebit, dar in egala masura sa si dovedeasca functionalitatea deplina a locului de gatit, unde este nevoie atat de lumina din belsug cat si de alternari de culoare menite sa odihneasca privirile bucatarului si sa ii ofere acestuia inspiratie si energii pozitive.
Curatenia si igiena din bucatarie nu sunt menite sa pastreze aparentele ci trebuie mereu mentinute la cote maxime pentru ca altfel scade simtitor si randamentul bucatarului, dar apar si riscuri de preparare a hranei in conditii improprii. In special, spatiul propriu-zis de procesat alimentele, alaturi de podea si frigider sau camara de alimente trebuie mentinute impecabil ca sa ofere atat o stare de bine, dar si sa usureze simtitor pasii de urmat pe parcursul gatitului.
Frigiderul si aragazul sau plita de gatit se ajusteaza in mod automat dupa dimensiunile bucatariei, fiind complet nepotrivit sa introduci ditamai combina frigorifica intr-o bucatarie si asa neincapatoare sau sa folosesti un aragaz obisnuit intr-o bucatarie de dimensiuni simtitor mai mari. Plecand de la aceste doua dispozitive electro-casnice se alege in consecinta si restul mobilierului si celelalte dispozitive de gatit.
Bucataria moderna este de asemenea caracterizata printr-o perfecta organizare, fiecare ingredient avand un loc prestabilit, bine ales, in acord cu proprietatile sale chimice si fizice. Totul este apoi mai usor, atat accesul la alimente, curatarea rafturilor si aerisirea lor periodica cat si depozitarea produselor recent achizitionate.
Pe langa eventualele accesorii de perete, care sa trimita implicit la universul culinar, dintr-o bucatarie moderna nu trebuie sa lipseasca bolul obligatoriu cu fructe, florile proaspete si, bineinteles, zarzavaturile de sezon. Ustensilele si dispozitivele de procesare rapida a alimentelor se pot lasa si la vedere (foarte bine curatate si uscate) deoarece se folosesc in mod frecvent, dar toate celelalte trebuie sa isi gaseasca locul in nise speciale si nu asezate la voia intamplarii prin bucatarie.
Condimentele, zaharul, sarea de bucatarie si orice alt ingredient similar merita sa fie asezate fie la vedere, fie nu, doar in recipiente speciale, de preferat din sticla sau plastic transparent, foarte curate si usor de observat, pentru a se evita astfel orice posibila confuzie pe parcursul gatitului.
Toate dispozitivele electrocasnice, chiuveta, spalatorul de vase si altele utilizate intr-o bucatarie moderna trebuie sa fie echipate si cu functii de siguranta, care sa permita gatitul in conditii optime, fara teama ca se pot produce inundatii, incendii sau scurtciurcuite. Suplimentar, alarmele de fum sunt binevenite, dar de preferat doar cele furnizate de producatori de marca, care nu se declanseaza aiurea, adica de la fumul de tigara sau, cumva, de la aburii ceainicului.
In sfarsit, in bucataria moderna mobilierul trebuie sa fie construit dupa o tema preferata, in deplin acord cu faianta si gresia alese anterior. Rafturile suspendate de perete sunt o solutie pentru bucatariile mici insa aglomerarea lor va genera mari insatisfactii pe parcursul gatitului. O mare problema pentru orice bucatarie o reprezinta si spatiul desemnat pentru aruncarea resturilor menajere, aici nefiind niciodata usor sa gasesti locul ideal, dar de preferat fiind intotdeauna un loc aerisit mai bine, aflat nu neaparat in bucataria propriu-zisa.
Pentru a te putea deci mandri cu o bucatarie moderna, trebuie sa fii capabil sa prepari aici in timp util aproape orice meniu sanatos, fie unul vegetarian, fie pe baza de carne sau doar un simplu gratar. Acum isi vor dovedi utilitatea dispozitivele si ustensilele de gatit de ultima generatie, care faciliteaza prepararea rapida si corecta a oricarei mese, indiferent de gradul de complexitate sau de priceperea relativa a bucatarului.
Toate accesoriile necesare pentru procesul de gatit sunt obligatoriu de introdus intre utilitatile de care se bucura bucataria moderna, iar aici trebuie sa amintim cantarul de precizie, lingurile si canile de masurat ingredientele, termometrul si, nu in ultimul rand, cartile de bucate specializate pe meniuri dintre cele mai variate.
Din punct de vedere practic, spatiul din bucatarie trebuie mai mult decat orice sa fie caracterizat prin lumina si culori vibrante, care sa ofere si un efect estetic deosebit, dar in egala masura sa si dovedeasca functionalitatea deplina a locului de gatit, unde este nevoie atat de lumina din belsug cat si de alternari de culoare menite sa odihneasca privirile bucatarului si sa ii ofere acestuia inspiratie si energii pozitive.
Curatenia si igiena din bucatarie nu sunt menite sa pastreze aparentele ci trebuie mereu mentinute la cote maxime pentru ca altfel scade simtitor si randamentul bucatarului, dar apar si riscuri de preparare a hranei in conditii improprii. In special, spatiul propriu-zis de procesat alimentele, alaturi de podea si frigider sau camara de alimente trebuie mentinute impecabil ca sa ofere atat o stare de bine, dar si sa usureze simtitor pasii de urmat pe parcursul gatitului.
Frigiderul si aragazul sau plita de gatit se ajusteaza in mod automat dupa dimensiunile bucatariei, fiind complet nepotrivit sa introduci ditamai combina frigorifica intr-o bucatarie si asa neincapatoare sau sa folosesti un aragaz obisnuit intr-o bucatarie de dimensiuni simtitor mai mari. Plecand de la aceste doua dispozitive electro-casnice se alege in consecinta si restul mobilierului si celelalte dispozitive de gatit.
Bucataria moderna este de asemenea caracterizata printr-o perfecta organizare, fiecare ingredient avand un loc prestabilit, bine ales, in acord cu proprietatile sale chimice si fizice. Totul este apoi mai usor, atat accesul la alimente, curatarea rafturilor si aerisirea lor periodica cat si depozitarea produselor recent achizitionate.
Pe langa eventualele accesorii de perete, care sa trimita implicit la universul culinar, dintr-o bucatarie moderna nu trebuie sa lipseasca bolul obligatoriu cu fructe, florile proaspete si, bineinteles, zarzavaturile de sezon. Ustensilele si dispozitivele de procesare rapida a alimentelor se pot lasa si la vedere (foarte bine curatate si uscate) deoarece se folosesc in mod frecvent, dar toate celelalte trebuie sa isi gaseasca locul in nise speciale si nu asezate la voia intamplarii prin bucatarie.
Condimentele, zaharul, sarea de bucatarie si orice alt ingredient similar merita sa fie asezate fie la vedere, fie nu, doar in recipiente speciale, de preferat din sticla sau plastic transparent, foarte curate si usor de observat, pentru a se evita astfel orice posibila confuzie pe parcursul gatitului.
Toate dispozitivele electrocasnice, chiuveta, spalatorul de vase si altele utilizate intr-o bucatarie moderna trebuie sa fie echipate si cu functii de siguranta, care sa permita gatitul in conditii optime, fara teama ca se pot produce inundatii, incendii sau scurtciurcuite. Suplimentar, alarmele de fum sunt binevenite, dar de preferat doar cele furnizate de producatori de marca, care nu se declanseaza aiurea, adica de la fumul de tigara sau, cumva, de la aburii ceainicului.
In sfarsit, in bucataria moderna mobilierul trebuie sa fie construit dupa o tema preferata, in deplin acord cu faianta si gresia alese anterior. Rafturile suspendate de perete sunt o solutie pentru bucatariile mici insa aglomerarea lor va genera mari insatisfactii pe parcursul gatitului. O mare problema pentru orice bucatarie o reprezinta si spatiul desemnat pentru aruncarea resturilor menajere, aici nefiind niciodata usor sa gasesti locul ideal, dar de preferat fiind intotdeauna un loc aerisit mai bine, aflat nu neaparat in bucataria propriu-zisa.
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-07-12 Vizualizari: 6857
Daca ti-a placut articolul Cum trebuie sa arate o bucatarie moderna?, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta