Tips & tricks
Iubeste secretele racoritoare!

Fără îndoială, îngheţata este unul dintre deserturile de vară la mare căutare, în special în zilele toride cu temperaturi de peste 300 Celsius. Îngheţata este una dintre micile plăceri ale anotimpului cald... pentru că oferă arome delicioase pe gustul tuturor şi o răcoare savuroasă.
Adevăraţii fani ai îngheţatei aşteaptă vara cu nerăbdare, testează toate sortimentele şi sunt la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte produsele preferate. Iată însă câteva lucruri inedite pe care cu siguranţă nu le ştiai despre îngheţată şi despre fructe:
Italienii nu sunt cei mai mari consumatori de îngheţată...
Mulţi cred că mediteraneenii sunt cei mari consumatori de îngheţată, însă aceştia sunt, în realitate, finlandezii. Se confirmă astfel un adevăr ştiut dintotdeauna: îngheţata se poate savura indiferent de temperatura de afară.
Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea...
Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea, ea fiind menţionată şi în vremea romanilor, când împăratul Nero Claudius Caesar îşi trimitea sclavii în munţi după gheaţa de care avea nevoie pentru a-şi răci şi îngheţa sucurile de fructe. Secole mai târziu, Marco Polo aducea din călătoriile sale din Estul Îndepărtat o reţetă asemănătoare cu cea folosită azi pentru sorbet.
Există aproximativ 1000 de specii de mure...
Murele erau savurate de grecii antici, care le considerau un remediu împotriva afecţiunilor gâtului. În secolul al XVII-lea, murele erau folosite drept vopsea de păr. Sucul de mure era folosit pentru colorarea ţesăturilor indigo şi bleumarin. Murele negre (rezultate din încrucişarea dintre zmeure şi mure) au fost degustate pentru prima dată în anul 1893, la New York.
Cel mai vechi soi de portocale din lume se numeste Navel
Odinioară considerate fructele zeilor, portocalele au fost de fapt faimoasele „mere de aur” furate de Hercule. Civilizaţiile antice foloseau sucul şi coaja de portocale drept antidot împotriva otrăvurilor. Gustul şi aroma portocalelor se pot schimba în funcţie de locul în care au crescut pe copac. Fructele multor soiuri de portocal plutesc la suprafaţa apei, însă cele mai dulci se scufundă. Portocalele şi florile de portocal erau pe vremuri simboluri ale dragostei.
Secretele răcoritoare fac zilele călduroase de vară şi mai frumoase, desigur împreună cu o îngheţată delicioasă cu aromă de fructe, lapte, ciocolată sau vanilie. Un lucru este cert, îngheţata este desertul vedetă al verii iar fanii ei o savurează oriunde şi oricând.
Adevăraţii fani ai îngheţatei aşteaptă vara cu nerăbdare, testează toate sortimentele şi sunt la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte produsele preferate. Iată însă câteva lucruri inedite pe care cu siguranţă nu le ştiai despre îngheţată şi despre fructe:
Italienii nu sunt cei mai mari consumatori de îngheţată...
Mulţi cred că mediteraneenii sunt cei mari consumatori de îngheţată, însă aceştia sunt, în realitate, finlandezii. Se confirmă astfel un adevăr ştiut dintotdeauna: îngheţata se poate savura indiferent de temperatura de afară.
Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea...
Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea, ea fiind menţionată şi în vremea romanilor, când împăratul Nero Claudius Caesar îşi trimitea sclavii în munţi după gheaţa de care avea nevoie pentru a-şi răci şi îngheţa sucurile de fructe. Secole mai târziu, Marco Polo aducea din călătoriile sale din Estul Îndepărtat o reţetă asemănătoare cu cea folosită azi pentru sorbet.
Există aproximativ 1000 de specii de mure...
Murele erau savurate de grecii antici, care le considerau un remediu împotriva afecţiunilor gâtului. În secolul al XVII-lea, murele erau folosite drept vopsea de păr. Sucul de mure era folosit pentru colorarea ţesăturilor indigo şi bleumarin. Murele negre (rezultate din încrucişarea dintre zmeure şi mure) au fost degustate pentru prima dată în anul 1893, la New York.
Cel mai vechi soi de portocale din lume se numeste Navel
Odinioară considerate fructele zeilor, portocalele au fost de fapt faimoasele „mere de aur” furate de Hercule. Civilizaţiile antice foloseau sucul şi coaja de portocale drept antidot împotriva otrăvurilor. Gustul şi aroma portocalelor se pot schimba în funcţie de locul în care au crescut pe copac. Fructele multor soiuri de portocal plutesc la suprafaţa apei, însă cele mai dulci se scufundă. Portocalele şi florile de portocal erau pe vremuri simboluri ale dragostei.
Secretele răcoritoare fac zilele călduroase de vară şi mai frumoase, desigur împreună cu o îngheţată delicioasă cu aromă de fructe, lapte, ciocolată sau vanilie. Un lucru este cert, îngheţata este desertul vedetă al verii iar fanii ei o savurează oriunde şi oricând.
Postat de Iosub Alin pe data de 2010-07-14 Vizualizari: 2832
Daca ti-a placut articolul Iubeste secretele racoritoare!, aboneaza-te la RSS-ul de
Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Pilaful si piureul se pot prepara si prin fierbere in lapte, suc de portocale sau alte metode inedite.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Masuram+ingredientele+retete
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
melatonina'A=0
fortificate=''
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate='+and+x=x
fortificate=''+and+'x'='x
fortificate=' and x=x
fortificate=' and x=x
fortificate='' and 'x'='x
fortificate='
fortificate='
Cereale+fortificate='
Cereale fortificate='
glicemiei'A=0
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta