193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Iubeste secretele racoritoare!

Iubeste secretele racoritoare!

      Trimite pe mail Printeaza
Iubeste secretele racoritoare!
Fără îndoială, îngheţata este unul dintre deserturile de vară la mare căutare, în special în zilele toride cu temperaturi de peste 300 Celsius. Îngheţata este una dintre micile plăceri ale anotimpului cald... pentru că oferă arome delicioase pe gustul tuturor şi o răcoare savuroasă.

Adevăraţii fani ai îngheţatei aşteaptă vara cu nerăbdare, testează toate sortimentele şi sunt la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte produsele preferate. Iată însă câteva lucruri inedite pe care cu siguranţă nu le ştiai despre îngheţată şi despre fructe:

Italienii nu sunt cei mai mari consumatori de îngheţată...

Mulţi cred că mediteraneenii sunt cei mari consumatori de îngheţată, însă aceştia sunt, în realitate, finlandezii. Se confirmă astfel un adevăr ştiut dintotdeauna: îngheţata se poate savura indiferent de temperatura de afară.

Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea...

Îngheţata a existat înainte de secolul al XV-lea, ea fiind menţionată şi în vremea romanilor, când împăratul Nero Claudius Caesar îşi trimitea sclavii în munţi după gheaţa de care avea nevoie pentru a-şi răci şi îngheţa sucurile de fructe. Secole mai târziu, Marco Polo aducea din călătoriile sale din Estul Îndepărtat o reţetă asemănătoare cu cea folosită azi pentru sorbet.

Există aproximativ 1000 de specii de mure...

Murele erau savurate de grecii antici, care le considerau un remediu împotriva afecţiunilor gâtului. În secolul al XVII-lea, murele erau folosite drept vopsea de păr. Sucul de mure era folosit pentru colorarea ţesăturilor indigo şi bleumarin. Murele negre (rezultate din încrucişarea dintre zmeure şi mure) au fost degustate pentru prima dată în anul 1893, la New York.

Cel mai vechi soi de portocale din lume se numeste Navel

Odinioară considerate fructele zeilor, portocalele au fost de fapt faimoasele „mere de aur” furate de Hercule. Civilizaţiile antice foloseau sucul şi coaja de portocale drept antidot împotriva otrăvurilor. Gustul şi aroma portocalelor se pot schimba în funcţie de locul în care au crescut pe copac. Fructele multor soiuri de portocal plutesc la suprafaţa apei, însă cele mai dulci se scufundă. Portocalele şi florile de portocal erau pe vremuri simboluri ale dragostei.

Secretele răcoritoare fac zilele călduroase de vară şi mai frumoase, desigur împreună cu o îngheţată delicioasă cu aromă de fructe, lapte, ciocolată sau vanilie. Un lucru este cert, îngheţata este desertul vedetă al verii iar fanii ei o savurează oriunde şi oricând.





Postat de Iosub Alin pe data de 2010-07-14 Vizualizari: 2790


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Iubeste secretele racoritoare!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Ienibahar
Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acel...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro