193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Tehnici de gatit fara varsta

Tehnici de gatit fara varsta

      Trimite pe mail Printeaza
Tehnici de gatit fara varsta
Sosurile care se omogenizeaza mai greu pot fi transformate in niste sosuri cu adevarat de exceptie daca se plaseaza in borcane cu capacul inchis ermetic si se agita continutul bine pana la omogenizare deplina.

Apa ramasa de la fiert cartofii este intotdeauna o excelenta baza pentru sosuri de tot felul.

Toate resturile de grasime si alte particule care apar pe durata prajirii alimentelor pot fi indepartate simplu prin coacerea in tigaie a unor felii roase si rotunde de cartof. Grasimea si resturile se vor prinde toate de feliile de cartof astfel.

Oricine doreste sa prepare un ceai la gheata ar trebui sa stie ca zaharul nu se adauga niciodata atunci cand ceaiul e inca la temperatura ridicata ci numai dupa ce s-a racit, altfel ceaiul va fi intotdeauna mai dulce deoarece necesita mai mult zahar cat e cald decat atunci cand e rece.

Un procedeu foarte la indemana pentru a preveni laptele sa se prinda la fiert este sa se clateasca bine oala de fiert laptele cu apa fierbinte chiar inainte de a fi folosita pentru fiert laptele.

Clatitele nu se prind usor la gatit si nici nu degaja fum pe durata prepararii lor daca in prealabil se freaca cu putina sare fundul tigaii si apoi se indeparteaza particulele ramase pe uscat.

Bananele folosite la prepararea de salate de fructe arata mult mai apetisant daca se stropesc usor cu zahar-pudra sau cu putina zeama de lamaie.

Citricele, piersicile, caisele si alte fructe cu coaja subtire, nu usor de indepartat, se pot curata mai simplu daca se pun in apa clocotita pentru circa 5 minute sau si mai mult.

De obicei, un amestec de jumatate apa si jumatate lapte ajuta la pastrarea culorii naturale a multor legume si fructe, care se folosesc la gatit.

Slanina si carnea grasa, taiate suvite sau felii pot fi lasate aproximativ 4-5 minute in apa foarte rece inainte de a fi prajite, iar rezultatele vor fi spectaculoase atat ca aspect cat si ca gust.

Si pestele se curata de solzi mai repede daca se cufunda repetat mai intai in apa clocotita.

Mirosul de varza fiarta se indeparteaza daca se adauga 2 nuci cu tot cu coaja si bine spalate pe durata gatitului.

Varza are un gust mult mai bun daca se gateste fara capac.

Unele dintre cele mai gustoase mese sunt cele preparate simplu si relativ rapid, precum omletele, salatele cu ulei vegetal, sandviciurile consistente, salatele de fructe sau gratarele. Merita incercata aceasta varianta macar de doua ori pe saptamana.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-09-06 Vizualizari: 5251


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Tehnici de gatit fara varsta, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste"
Bisanne de Soleil
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro