193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cum mancam foie gras?

Cum mancam foie gras?

      Trimite pe mail Printeaza
Cum mancam foie gras?
Foie gras este un tip de pate facut exclusiv din ficat de rata sau gasca. Istoria prepararii sale ajunge inapoi pana in Egiptul Antic, insa in momentul de fata Franta este principalul producator si exportator la nivel mondial, cu 74% din productia globala.

Exista mai multe feluri de foie gras, in mai multe prezentari si cu diferite condimentari. Este foarte gras, astfel incat 2 sau 3 feliute sunt suficiente pentru un antreu hranitor si delicios.

In acelasi timp, este un fel de mancare scump, putind costa cu pana de 10 ori mai mult decat un pate obisnuit.

Desigur, putem sa il mancam direct pe paine sau pe toast, ca un simplu pate, dar daca vrem sa construim un aperitim sanatos, si in acelas timp gustos, iata cateva combinatii savuroase:

Muguri de pin
Gustul putin intepator al mugurilor de pin contracareaza grasimea din pate, astfel incat aceasta este combinatia perfecta. Daca mai sunt si prajiti si crocanti, cu atat mai bine, presareaza peste foie gras intins pe paine prajita.

Salata verde
Foie gras este, dupa cum ii spune si numele, un aliment foarte gras. De aceea, alaturindu-l unei salate verzi iti faci tie bine la silueta. Salata verde contine o cantitate mare de fibre (aproape in procent de 100%) astfel incat te va ajuta sa digeri totul usor.

Gem de fructe (in principal rosii)
O combinatie delicioasa, insa devastatoare siluetei, este cea de foie gras plus gem de fructe (rosii: capsuni, afine, mure, zmeura). Aceasta combinatie trebuie insa consumata in cantitati reduse, fiind foarte grea si extrem de calorica. In plus contrazice orice fel de reguli ale unui regim disociat.

Fructe proaspete
Altfel sta situatia in cazul unor fructe proaspete. Acestea contin o cantitate mica de glucide, astfel ca nu vor afecta digerarea lipidelor continute de foie gras, si gustul lor fresh va contrabalansa acest fel greu de mancare. In plus, contin fibre, ca si in cazul salatei, ajutind la sistemul digestiv. Iar de vitamine nici nu mai este cazul sa va spun: ele sunt un bonus al oricarui fel de mancare ce contine fructe proaspete!

NU va recomandam asocierea cu branzeturi grase sau cu unt. Aceste combinatii ar putea fi adevarate arme impotriva colesterolului, in caz ca suferiti cu aceasta problema!





Postat de Daniela Tiba pe data de 2009-01-19 Vizualizari: 7524


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cum mancam foie gras?, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro