193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi ...» Tips & t...» Evitati caldura, apeland la metode mai simple de gatit!...

Evitati caldura, apeland la metode mai simple de gatit!

      Trimite pe mail Printeaza
Evitati caldura, apeland la metode mai simple de gatit!
- Mai mult decat orice, nu va apucati de gatit la amiaza, cand temperatura este foarte ridicata ci preferati sa gatiti dimineata, inainte de ora 9:00, sau chiar si seara.

- Folositi mai rar cuptorul aragazului pe timp de vara, acum fiind momentul optim sa preparati gratare in aer liber sau sa apelati mai des la cuptorul cu microunde.

- Evitati in anotimpul calduros alimentele care se gatesc pe timp indelungat si la temperaturi inalte precum fasolea, orezul, ciorbele de carne si altele.

- Atunci cand gatiti la aragaz nu utilizati decat un singur ochi al acestui dispozitiv, lasand ingredientele deja gatite deoparte si asteptand sa preparati si restul mancarii. Astfel temperatura din bucatarie nu va creste simtitor si inca in foarte scurta vreme.

- Marinatele si alte sosuri similare trebuie speculate mai des pe timp de vara deoarece fragezesc bine ingredientele care vor cere un timp mai scurt la gatitul la temperaturi inalte.

- Ingredientele proaspete nu trebuie lasate la frigider mai mult de o noapte deoarece altfel nu vor mai fi deloc proaspete ci doar reci.

- Ambalajul de plastic este complet de evitat pe timp de vara si alimentele achizitionate in asemenea ambalaje trebuie scoase imediat si transferate pe platouri acoperite, la frigider.

- La gatit pe timp de vara, termometrul si ceasul de bucatarie sunt cei mai buni prieteni ai bucatarului, ajutandu-l pe acesta sa prepare mancarea in timp util si dandu-i posibilitatea sa mai respire detasat pentru cateva minute bune.

- Carnea si alte alimente care se gatesc mai greu trebuie feliate mai subtire pentru a grabi timpul lor de preparare.

- Alimentele preparate la gratarul de aragaz se gatesc oricum mult mai repede decat daca se apeleaza la tigaia obisnuita si merita speculata si aceasta optiune.

- Toate ingredientele retetei culinare ar trebui taiate mic pe timp de vara pentru a se gati mai gustos, dar si mai repede.

- In multe locatii, supermarketurile ofera si preparate de-a gata, care pot fi apoi utilizate acasa, la prepararea unei mancari mai complexe (aripioare de pui si piept de pui prajite, cartofi prajiti, legume boabe fierte, salata de vinete, sos de rosii, peste prajit si altele).

- Salatele sunt mancarea preferata pe timp de vara, dar nu trebuie uitat ca si aici trebuie folosite ingrediente cat mai nutritive si variate, unele, e drept, necesitand gatitul la temperaturi inalte, dar pentru relativ scurta vreme.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-07-30 Vizualizari: 5305


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Evitati caldura, apeland la metode mai simple de gatit!, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro