193135987363285

Tips & tricks

Home» Sfaturi Culinare» Tips & tricks» Cateva trucuri inedite ale gatitului modern

Cateva trucuri inedite ale gatitului modern

      Trimite pe mail Printeaza
Cateva trucuri inedite ale gatitului modern
Puteti consulta in continuare cateva dintre trucurile de gatit utilizate in mod frecvent de bucatarii amatori din Romania, care fie au dorit sa economiseasca astfel timp, fie au descoperit din intamplare unele metode de succes la gatit pe care s-au si grabit sa le impartaseasca altora:

- Legumele boabe sunt sanatoase si bune pentru consum daca nu plutesc la suprafata atunci cand se depun intr-un recipient cu apa. Boabele care plutesc la suprafata trebuie eliminate deoarece au fost afectate de daunatori sau de mucegai;

- Fructele de padure, capsunile de gradina si afinele sunt niste ingrediente excelente pentru tot felul de creme si sosuri fie pentru desert, fie pentru felul principal;

- Oaule care se prind de cartonul in care au fost pastrate pot fi desprinse usor daca se umezeste cartonul mai inainte;

- Pentru a coase bine curcanul sau puiul pus la cuptor se poate apela la ata dentara simpla, fara ceara sau arome. Ata dentara va face o treaba foarte buna si poate fi folosita cu succes si la legarea preparatelor de patiserie sau la umpluturile cu legume, la chisca, caltabosi sau chiar si ardei umpluti;

- Varza pentru sarmalute poate fi fragezita daca se lasa capatana de varza vreo 2 zile la frigider si se pune apoi la decongelat peste noapte, in chiuveta, intr-un recipient larg;

- Faina alba din camara de alimente va fi intotdeauna protejata de insecte daca se depoziteaza impreuna cu cateva frunze uscate de dafin. Frunzele de dafin tin insectele deoparte inclusiv pe rafturile si in sertarele din bucatarie, deci nu uitati sa faceti uz de acestea acolo unde este cazul;

- Ghimbirul, in special radacina de ghimbir, este bine de pastrat la frigider doar pentru scurte perioade de vreme, altfel ghimbirul fiind indicat sa se dea la congelator, necojit, si sa se taie doar cate o bucata atunci cand este nevoie la gatit;

- Ardeii grasi si vinetele pot sta multa vreme la congelator, in pungi speciale, daca se gatesc la flacara aragazului, se decojesc si se plaseaza apoi, dupa ce s-au racit la congelator;

- O singura lingurita de zeama de lamaie adaugata in apa unde se fierbe orezul va ajuta bucatarul sa obtina un pilaf de orez pufos si foarte alb;

- Legumele rezista mai mult la pastrat daca se invelesc in hartie de bucatarie si abia poi se pun in pungi, la rece;

- Albusul de ou ajuta simtitor la obtinerea de frisca de calitate superioara;

- Cartofii nu mai incoltesc in camara de alimente daca se depoziteaza impreuna cu unul sau doua mere nu prea coapte;

- Cuburile de gheata perfecte se obtin intotdeauna din apa fiarta;

- Albusul de oua se bate foarte usor si foarte bine doar in recipiente din inox;

- Parjolutele, hamburgerii si alte preparate din carne tocata nu se lipesc de tigaie sau de gratar daca se unge bine tigaia sau gratarul cu fasii subtiri de slaninuta de porc.





Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-12-03 Vizualizari: 7721


      Printeaza

Daca ti-a placut articolul Cateva trucuri inedite ale gatitului modern, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Tips & tricks Tips & tricks pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Sfaturi cool


Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor ajuta data viitoare c
Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deosebita. Tu stii sa-l f
Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau asa cateva ore, pan
Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa creasca frumos cozo
Sfaturi pentru o coliva aromata
Maine sunt Mosii de iarna (18 februarie), o zi in care gospodinele dau de pomana diverse mancaruri, de sufletul celor morti. In unele zone din tara se obisnuieste sa se prepare coliva cu aceasta ocazi
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatate umana si nu va creste sansele de supravietuire a vietii pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana"
Albert Einstein
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro