Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele


Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierb pastele Continuam seria de retete simple, sfaturi pentru bucatarii incepatori. Am vazut ce trebuie sa facem ca sa obtine un orez fiert reusit, acum trecem la alta mancare foarte populara, si extrem de simplu de facut: pastele.

Iata deci cum se fierb pastele:
Se alege o oala mare, astfel incat sa avem multa apa deasupra pastelor. Dimensiunea oalei va fi asadar in functie de cate paste vrem sa pregatim. Se pune apa la fiert, la foc iute. Se lasa astfel pana da in clocot, moment in care adaugam pastele. Le lasam apoi la foc mic-mediu, adaugind si sare in apa dupa gust (putem presara si alte condimente de asemenea, insa sarea este esentiala, pastele nefiind deobicei sarate).

Pastele se lasa aproximativ 10 minute (de cele mai multe ori indicatii exacte sunt date si pe ambalajul lor). Pentru paste al dente (putin mai tari) este recomandata lasarea cu 1-2 minute mai putin pe foc. Daca tineti la silueta si la sanatate, si ati ales pentru paste integrale, recomandarea noastra este sa le lasati cu 1 minut in plus, daca le doriti moi. Pana exact in momentul servirii, pastele se lasa in apa in care au fiert, pentru a nu se usca. Se amesteca cu diferite sosuri!

Autor:  Daniela Tiba