Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierbe orezul


Sfaturi pentru bucatarii incepatori: Cum se fierbe orezul Pentru ca nu oricine se naste bucatar experimentat, am decis sa prezentam si o reteta extrem de simpla, mai degraba un mod de preparare pentru ceva ce este deseori baza unei mancaruri delicioase.

Iata deci cum se fierbe un orez:
Se spala orezul de cateva ori, cu mai multe randuri de ape. Apoi, intr-o cratita suficient de incapatoare, se pune, acoperit cu 1-2cm de apa.
Se pune pe aragaz, cu focul la maxim.
Se urmareste, iar dupa ce da in clocot, se da intensitatea gazului la minim, si se lasa acoperit in continuare la fiert.
Va mai dura aproximativ 12-16 minute pana cand orezul va fi bine fiert. Se verifica insa constant, pentru a nu ramane fara apa.

Orezul astfel fiert poate fi baza unei garnituri, se poate servi cu fripturi, in salate sau chiar ca un fel de mancare de sine statator.

Autor:  Daniela Tiba