Site coolinaria.ro

Prajituri perfecte


Prajituri perfecte Este dificil sa iti amintesti mereu toate trucurile pentru a obtine aluaturi pufoase si creme fine, insa accesoriile pentru patiserie de la Decorix.ro asigura reusita prajiturilor tale.

Albusul si galbenusul oualor, ingredient esential in patiserie, pot fi separate cu precizie si foarte usor cu ajutorul separatorului de galbenus. Ingredientele ce trebuie mixate, in functie de consistenta dorita a aluatului sau cremei, pot fi amestecate fie cu un tel eficient, cu doua sfere, fie cu un blender. Daca amestecul va trebui apoi utilizat in doze, este recomandat un mixer dozator sau chiar un distribuitor de aluat, care este ideal pentru turnarea cu precizie in forme a aluaturilor.

Pentru ca prajiturile nu pot fi altfel decat delicioase, dar si frumoase, formele sunt importante. Pe langa aspectul deosebit pe care il dau aluatului, formele au si o contributie insemnata in procesul de coacere, motiv pentru care, materialul din care sunt facute trebuie sa fie unul de calitate. Pentru tarte, o forma antiaderenta, cu fund detasabil pentru scoaterea usoara din forma, elimina pericolul ruperii blatului.

Blaturi perfecte pentru torturi si pandispanuri pot fi obtinute cu forme prevazute cu balamale, care permit scoaterea aluatului din forma dupa coacere fara sa fie rasturnat. Setul de trei forme pentru prajituri include doua astfel forme rotunde si una in forma de inima, pentru torturi « declaratie ». Tot pentru scoaterea fara dificultate din forma, un material foarte bun este siliconul. Utilizat ca material pentru confectionarea formelor pentru prajituri, acesta permite realizarea unor modele mai complicate pe suprafata aluatului, ca de exemplu, forma « floarea soarelui ».

Cu ajutorul accesoriilor de patiserie potrivite, cu ingrediente proaspete si cu pasiune pentru dulciuri, prajiturile si torturile tale vor fi adevarate « minuni ».

Autor:  Imbrea Cosmina