Site coolinaria.ro

Totul despre ceaiul alb


Totul despre ceaiul alb Ceaiul alb provine de la aceeasi planta din care provin si ceaiurile verde, oolong sau cel negru, dar spre deosebire de acestea, ceaiul alb necesita conditii aparte de cultivare si recoltare, fiind si o varietate de ceai mai delicata decat rudele sale.

Ceaiul alb se obtine atat din muguri cat si din frunze tinere de ceai care au fost uscate la soare sau expuse la abur si are proprietati superioare ceaiului verde, fiind un excelent antiinflamator, avand puternice proprietati antioxidante si, prin aceasta, fiind recomandat pentru tratarea unor afectiuni cronice care fac ravagii in intreaga lume.

Ceaiul alb este un bun adjuvant pentru artrite, unele tipuri de cancer, bolile de inima, viroze de tot felul, infectii cauzate de bacterii diverse si altele. Suplimentar, s-a demonstrat si faptul ca ceaiul alb incetineste procesele imbatranirii si este un excelent ajutor pentru sanatatea tenului, intarziind cu succes formarea ridurilor.

Comparativ cu alte tipuri de ceaiuri cu proprietati antioxidante marite, ceaiul alb contine in general cam aceleasi concentratii de substante active, dar in unele cazuri s-a dovedit a fi si net superior ceaiului verde, ceaiului negru sau ceaiului oolong. Fiind preparat din frunze si muguri tineri, ceaiul alb relaxeaza organismul mai eficient si ofera o stare de bine peste zi foarte necesara persoanelor supuse in mod constant stresului.

Ceaiul alb contine la fel de multa cafeina ca si ceaiul verde sau alte tipuri de ceai si, de aceea, poate fi contraindicat persoanelor care dezvolta alergii la cafeina sau care nu au voie sa consume aceasta substanta.

Exista mai multe metode de preparare a ceaiului alb, fiecare recomandata pentru anumite necesitati, si de aceea este bine sa se consulte in prealabil informatia relevanta mai inainte de a se introduce ceaiul alb la dieta sau a se face o cura de ceai alb in scopuri terapeutice.

Autor:  Lucia Mihailescu