Site coolinaria.ro

Quantum Wellness, o dieta adresata preponderent femeilor


Quantum Wellness, o dieta adresata preponderent femeilor Prin pasi mici catre atingerea unei stari generale de bine prin alimentatie si cure periodice de detoxifiere a organismului se pot obtine progrese mari in privinta schimbarii stilului alimentar si a imbunatatirii considerabile a calitatii vietii. Aceasta este concluzia la care a ajuns Kathy Freston, autoarea de succes a uneia dintre cele mai bine vandute carti de profil din lume, de la ora actuala.

Kathy Freston si-a intitulat cartea sa "Quantum Wellness", poate putin cam pompos, dar ideea de baza este foarte clar exprimata chiar si prin acest titlu, respectiv se subliniaza faptul ca mai toata lumea, dar in special femeile pot fi capabile sa atinga o stare de bine superioara si o silueta atragatoare atat prin masuri de ordin alimentar cat si prin exercitiu fizic si masuri utile de eliminare a stresului.

Numita uneori si "Dieta de detoxifiere de 21 de zile", dieta propusa de Kathy Freston implica toate planurile existentei si nu se limiteaza doar la cel alimentar, fiind oferite nu mai putin de 8 abordari simultane a aspiratiei catre o sanatate optima si o stare generala de mai bine. Cele 8 puncte de sprijin ale dietei Quantum Wellness sunt:

- Meditatia
- Vizualizarea constanta a obiectivelor
- Relaxarea si eliminarea stresului
- Alimentatia sanatoasa si responsabila
- Exercitiul fizic
- Efortul si actele personale de vointa
- Dezvoltarea propriului univers spiritual
- Intretinere corporala si ajustarea comportamentului alimentar pentru pasii de urmat

Dieta Quantum Wellness este preponderent vegetariana atat din ratiuni de sanatate cat si din ratiuni morale, iar practicantii acestei diete sunt constientizati din start asupra faptului ca animalele trebuie sacrificate si tratate inuman pentru a se asigura astfel carnea pentru consum. Plecand de aici se construieste de fapt si structura de rezistenta a acestei diete, adeptii sai fiind implicati si din punct de vedere moral si social si ajungand cu timpul sa acceada pe un plan superior al universului lor spiritual.

Cartea lui Kathy Freston ofera si indicatii utile pentru toti pasii de urmat, nu toata lumea fiind capabila sa renunte usor la consumul de carne sau la alte obiceiuri alimentare nesanatoase. Se creeaza mai intai niste deprinderi alimentare simplu de implementat prin asa-numita dieta de detoxifiere a organismului de 21 de zile, aceasta fiind si prima parte a stilului alimentar si de viata numit Quantum Wellness.

Tot acum, printre primii pasi de urmat a dietei Quantum Wellness se incearca si eliminarea sau reducerea drastica a alcoolului, cafelei, glutenului si zaharului, urmand ca pe viitor sa se acorde o atentie marita la aceste substante, adica atunci cand se va practica o dieta mai consistenta.

Dieta de detoxifiere de 21 de zile se repeta o data sau de doua ori pe an, creand si bune obiceiuri alimentare, similare celor induse prin postul religios crestin, iar starea de bine si usurinta in miscare pe care o resimte practicantul acestei diete vor favoriza si stimula o abordare inteligenta a regimului alimentar si pentru restul anului, cand se poate de asemenea urma o dieta preponderent vegetariana, saraca in grasimi, in produse de origine animala, zahar, gluten, alcool sau cafea.

Printre alimentele recomandate de dieta Quantum Wellness primeaza legumele si zarzavaturile, orezul brun, painea fara gluten, tofu, untul de arahide, migdalele, iaurturile degresate inclusiv iaurtul de soia, avocado, legumele boabe, quinoa si fructele.

Intrucat atat preferintele alimentare cat si tipul de organism difera de la caz la caz, lista produselor recomandate este strict orientativa, autoarea recomandand cu caldura colaborarea stransa cu un medic specializat in nutritie sau macar cu medicul de familie pentru a se selecta doar acele alimente care nu vor dauna sanatatii, lucru valabil in special pentru dieta de detoxifiere, unde riscurile vor fi si ceva mai mari.

Exercitiul fizic trebuie practicat regulat, macar de 3 ori pe saptamana si pentru cel putin 30 de minute, mai ales in aer liber, adica se recomanda in special sedinte de jogging, alergari usoare, sporturi in aer liber si altele similare. In paralel cu exercitiul fizic si programul riguros de odihna se recomanda de asemenea si exercitii de meditatie sau alte tipuri de exercitii de tip spiritual care sa permita o deschidere mai mare catre lumea spiritului, respectiv sa deschida omul catre un univers mai larg.

Quantum Wellness este mai mult decat o simpla dieta, propunand in realitate un adevarat stil de viata, detasat de stresul si haosul care guverneaza viata cotidiana. Printre celebritatile care au adoptat dieta Quantum Wellness se numara si faimoasa realizatoare TV, Oprah Winfrey, care a si promovat de fapt in cadrul propriei emisiuni aceasta dieta foarte la moda in prezent in lumea occidentala. Pentru mai multe informatii puteti consulta si mediul online unde informatia utila se va putea regasi cu usurinta.

Autor:  Lucia Mihailescu