Site coolinaria.ro

Tenia de vaca inclusa intr-o controversata dieta de slabit


Tenia de vaca inclusa intr-o controversata dieta de slabit O foarte controversata dieta de slabit, practicata exclusiv in Mexic, propune adeptilor sai nici mai mult nici mai putin decat ingerarea sub supraveghere medicala de tenii de vaca, care mai apoi vor intra in sistemul digestiv si vor absorbi constant caloriile si nutrimentele din alimente, provocand scaderi in greutate, dar putand conduce si la instalarea unor afectiuni grave in organism.

Desi mai putin periculoasa decat tenia de porc, tenia de vaca poate afecta serios ficatul, plamanii si alte organe si, suplimentar, poate conduce si la deficiente grave de natura nutritionala daca nu este eradicata in timp util. Scaderile in greutate nu sunt chiar atat de spectaculoase, putandu-se pierde circa 1kg in greutate saptamanal, adica prea putin pentru a se justifica riscul mare la care se expune organismul prin ingerarea voluntara de tenii de vaca.

La finalul "dietei" de slabire, pacientilor li se administreaza antibiotice speciale, care provoaca distrugerea completa a teniilor de vaca si eliminarea lor prin urina si fecale. Desi medicii din Mexic afirma ca este vorba despre o dieta relativ sigura, multi alti specialisti ii acuza pe acestia de lipsa de responsabilitate si sustin ca este inacceptabil si deosebit de riscant sa infestezi un organism sanatos cu paraziti periculosi atunci cand exista totusi atatea alte alternative sigure de pierdere a kilogramelor in plus.

Costul dietei de slabit cu tenii de vaca se situeaza in apropierea sumei astronomice de 1500 de dolari americani, dar paradoxal doritorii nu sunt deloc putini, clinica din Mexic unde se practica aceasta dieta fiind mai mereu ocupata la capacitatea sa maxima. E adevarat ca rezultatele sunt pozitive in ce priveste scaderea in greutate, dar iarasi nimeni nu garanteaza faptul ca kilogramele astfel pierdute nu se vor aseza la loc prin reluarea vechilor obiceiuri alimentare de catre pacientii aflati la dieta cu tenii de vaca.

In cele mai multe tari de pe glob asemenea diete sunt complet ilegale si nu e deloc rau ca e asa deoarece idei precum aceasta sunt promovate cu nemiluita si ar fi un dezastru pentru sanatatea publica daca ele s-ar mai si pune in practica pe scara larga.

Dieta de slabit pe baza de tenii de vaca este deci o dieta de soc, foarte riscanta, si nu trebuie adoptata sau recomandata altora sub nici o forma. Persoanele care au incercat-o deja au facut acest lucru pe propriul risc si nu se stie inca daca acestia au reusit sa elimine definitiv parazitii sau au mai ramas si sechele. Oricum ar sta lucrurile, feriti-va cat puteti de mult de astfel de initiative "particulare" si alegeti intotdeauna o dieta de slabit sigura, cu rezultate bune atat pentru pierderea in greutate cat si pentru sanatatea organismului.

Autor:  Lucia Mihailescu