Site coolinaria.ro

In curand vom putea consuma pizza cu probiotice!


In curand vom putea consuma pizza cu probiotice! Americanii, mereu inovatori si in cautare de formule comerciale de succes la marele public, au lansat de curand pe piata alimentara un nou tip de pizza, care contine probiotice, si care se anunta deja a fi un produs foarte gustat de o mare parte a populatiei.

La fel ca si iaurturile probiotice, si pizza probiotica se poate dovedi utila pentru sanatatea sistemului digestiv, prevenind de asemenea arsurile la stomac sau alte inconveniente aduse prin consumarea de pizza preparata traditional. Pizza de fapt ajunsese de multisor pe lista alimentelor cu grad de risc pentru sanatate, dar iata ca aceasta noua formula comerciala relanseaza pizza pe piata ca un aliment sanatos, util de introdus la dieta.

Aluatul noii pizza probiotice contine si un asa-numit ingredient "prebiotic", adica o substanta care favorizeaza asimilarea si actiunea benefica a probioticelor. La prepararea aluatului se folosesc doar cereale integrale (12 categorii de cereale!), iar probioticele isi pastreaza proprietatile chiar si daca sunt expuse la temperaturi de peste 200 de grade Celsius.

Pizza probiotica lansata de americani este ceva mai scumpa decat alte produse similare insa americanii s-au si repezit sa consume acest nou aliment-minune, astfel incat afacerea s-a dezvoltat multumitor, in doar un singur an aparand peste 50 de locatii de unde se poate procura pizza de calitate. Se doreste ca pe viitor, pizza probiotica sa fie disponibila sub forma de semipreparat si in magazinele alimentare mari si, probabil, astfel va ajunge initial si in Romania, poate la sfarsitul acestui an sau macar incepand de anul viitor.

Autor:  Lucia Mihailescu