Site coolinaria.ro

Masina de spalat vase este de mare ajutor in bucatarie


Masina de spalat vase este de mare ajutor in bucatarie Nu foarte multi romani fac in prezent apel la unul dintre cele mai eficiente ajutoare din bucatarie, respectiv la masina de spalat vase, deoarece inca se mai crede ca acest dispozitiv ar fi mare consumator de energie si, in plus, ar ocupa prea mult spatiu util in bucatarie.

Spre surpriza placuta a celor care inca mai au astfel de prejudecati este bine de aflat faptul ca noile generatii de masini de spalat vase pot incapea cu usurinta intr-o bucatarie de dimensiuni medii, sunt destul de silentioase in functionare si nu consuma chiar atat de mult, adica nu depasesc mai niciodata 1kw/h, existand si modele care functioneaza impecabil la doar 0,6 kw/h.

Ceea ce poate totusi indeparta clientii nu sunt caracteristicile tehnice ale masinilor de spalat sau dimensiunile lor ci mai degraba preturile de vanzare care sunt de obicei comparabile cu acelea ale masinilor automate de spalat rufe. Este vorba despre o investitie maricica, dar vom vedea in continuare ca nu va fi vorba de bani aruncati in vant ci de o investitie in igiena, calitate si eficienta.

Amortizarea costurilor cu masina de spalat se face in timp mai indelungat, dar sigur. Comparativ cu consumul de apa si detergent de vase necesare spalarii manuale, masina de spalat consuma mai putina apa si mai putin detergent, facandu-se astfel economii continue la acest capitol.

In ce priveste gradul de igiena a vaselor dupa spalare, studiile stiintifice au aratat faptul ca si aici masina de spalat depaseste net spalatul manual, apa fiind incalzita de chiar masina de spalat si pastrata la temperatura optima fara pierderi de caldura, lucru care permite eliminarea multor germeni si bacterii foarte nocive pentru sanatate.

Tot studiile stiintifice intreprinse asupra modelelor mai noi de masini de spalat vase au aratat si faptul ca un astfel de dispozitiv poate economisi pana la 30 de dolari anual din costurile cu apa si detergentii de vase, bani care altfel s-ar duce tot pe spalat, dar in mod manual si cu o eficienta redusa.

Mai toti producatorii seriosi de masini de spalat vase isi vor insoti produsul si cu un manual de utilizare clar redactat, care sa permita utilizatorilor casnici sa realizeze si alte economii suplimentare, plecand de la inchiderea si deschiderea usii masinii de spalat mai putin frecvent si pana la dozarea corecta a apei, timpilor de spalare si a detergentului in functie de cantitatea de vase introdusa sau de gradul lor de murdarie.

Una peste alta, masina de spalat vase este o investitie care merita neaparat facuta, mai ales gospodinele putand respira ceva mai linistite la finalul meselor, cand le revine si sarcina spalarii manuale a vaselor. Nu uitati insa sa va cumparati si vesela din belsug ca sa aveti ce spala daca tot va cumparati un astfel de dispozitiv si de asemenea renuntati la platourile prea largi sau la alte recipiente de dimensiuni prea mari, care nu vor incapea intotdeauna in masina de spalat vase.

Autor:  Lucia Mihailescu