Site coolinaria.ro

Ce mancam atunci cand mergem la o intalnire?


Ce mancam atunci cand mergem la o intalnire? Este arhicunoscut faptul ca inaintea unei intalniri nu e recomandat sa mananci ceapa sau usturoi deoarece vei avea o respiratie greoaie si interlocutorul tau se va simti jenat din aceasta cauza, dar se stie mai putin faptul ca aromele usturoiului si ale cepei nu sunt eliminate doar prin respiratie ci si prin piele, si de aici izul puternic pe care il degaja o persoana care tocmai a consumat usturoi sau ceapa.

La fel ca in cazul legumelor amintite anterior exista o intreaga serie de alte alimente a caror aroma de asemenea se va degaja dupa consumarea lor nu doar prin intermediul respiratiei ci si prin porii pielii si de aceea nici aceste produse nu sunt recomandate pentru consum inaintea unei intalniri, fie vorba de o intalnire romantica sau doar una de afaceri.

Astfel, pe langa ceapa si usturoi, si alte mancaruri pot produce o senzatie de disconfort olfactiv atat pentru cel care le consuma cat si pentru cei cu care acesta se intretine, si printre primele locuri putem aminti din acest punct de vedere mancarea de peste, branzeturile diverse, sparanghelul, varza, broccoli, fasolea, mazarea, dar si unele condimente sau bauturi alcoolice, in special berea si alcoolul rafinat.

In opozitie, exista din fericire si alimente cu efecte pozitive asupra modului in care mirosim dupa servirea mesei, unele dintre acestea reusind cu succes sa ne pregateasca "trupeste" pentru a face fata cu succes unei intalniri planuite anterior. Astfel, schinduful ajuta organismul sa degaje o aroma placuta, asemanatoare siropului de artar, iar alte condimente parfumate de asemenea ne vor conferi un miros placut (scortisoara, nucsoara, cuisoare). Citricele si bauturile din citrice sunt recunoscute pentru starea de prospetime pe care o redau organismului, iar alte fructe proaspete de asemenea vor ajuta organismul sa degaje o aroma placuta, deloc respingatoare.

Unele mancaruri, condimentate puternic cu chimion, piper negru, amestecuri picante de condimente declanseaza transpiratia puternica, dar in egala masura vor face si trupul sa miroasa mai tare si, de aceea acestea trebuie evitate constant cand mergem la o intalnire intrucat contin prea multe substante volatile emanate apoi prin toti porii trupului.

Condimentele parfumate insa, de asemenea bogate in substante volatile, vor ajuta la schimbarea mirosului in bine, dupa acelasi mecanism specific si condimentelor incarcate cu izuri sulfuroase. Varza, sparanghelul, broccoli, fasolea, desi alimente sanatoase si delicioase, pot cauza un miros neplacut al trupului si trebuie si ele evitate inaintea unei intalniri. Carnea, in special carnea prajita, este direct responsabila de mirosul greu al transpiratiei, iar grasimile pe care le contine pot ingreuna activitatea ficatului, care se va grabi sa le elimine pe orice cale, crescand astfel starea generala de disconfort.

Daca masuri alimentare ca cele amintite mai sus sunt luate de fiecare data cand ne pregatim pentru o intalnire atunci vom avea nevoie doar de cantitati infime de deodorant insa daca se va adopta o adevarata dieta care sa includa doar produse care nu altereaza mirosul trupului atunci va fi cu atat mai bine si deodorantul ar putea deveni complet optional, fiind la latitudinea noastra daca il mai folosim sau nu pentru ca oricum vom mirosi mai bine si asa, fara a purta parfumuri diverse.

Unii vegetarieni cu vechime sustin ca regimul lor alimentar i-a facut nu doar mai sanatosi, dar si ca ar mirosi mult mai placut datorita acestui lucru. Exista astfel persoane care jura ca le miros subsuorile mai bine ca la bacanie si exista altii care tin diete speciale pentru a mirosi mai placut si in zona organelor genitale. Cu totii insa respecta niste reguli alimentare stricte pentru a se bucura de aceste avantaje si dovedesc astfel ca este posibil sa mirosi placut si in mod natural, fara a apela mai deloc la parfumuri ci doar la banala apa cu sapun acompaniata de dieta potrivita.

Autor:  Lucia Mihailescu