Site coolinaria.ro

Ustensile de gatit indispensabile in bucatarie


Ustensile de gatit indispensabile in bucatarie Gatitul este la fel ca si mersul de bicicleta o activitate pe care o inveti de mic si nu o mai uiti apoi niciodata, dar nimeni nu ne garanteaza ca astfel vom fi si capabili sa gatim corect si sanatos. Pentru a reusi acest lucru este nevoie sa inveti de la cei mai buni, dar si sa faci mereu apel la ustensile de calitate, care pot face gatitul mai simplu si mai eficient.

Multi bucatari preiau practic fara retineri stilul de gatit al inaintasilor dansilor, fie mama si tata, fie o alta persoana cu o buna experienta culinara, dar odata cu lucrurile bune invatate de la acestia se pot deprinde si niste proaste obiceiuri de gatit, care mai apoi sa iti faca viata amara in bucatarie.

Foarte utile pentru schimbarea acestor proaste deprinderi culinare vor fi sculele si ustensilele specializate pe indeplinirea de operatiuni diverse, care scurteaza timpii de gatit, fac treaba corect si nu permit erori la prepararea alimentelor.

Ganditi-va la simpla diferenta dintre un cutit obisnuit si unul special destinat felierii painii si imaginati-va cum ar fi sa il folositi mereu pe cel obisnuit la taierea painii cand este mult mai usor sa feliezi paine cu cutitul special si veti intelege astfel despre ce este vorba.

Din acest motiv am considerat util sa va prezentam o serie de ustensile de gatit care nu ar trebui nicicand sa lipseasca din bucatarie si care va pot facilita un gatit usor, facut cu placere si nu din obligatie. Unele dintre ele fac deja parte din dotarea dvs., dar pe altele cu siguranta va trebui sa vi le procurati cat mai repede:

1. Un set complet de ustensile din lemn pentru gatit;
2. Un set complet de cutite pentru gatit;
2.Dispozitiv special pentru preparara piureului de cartofi sau cel de legume in forma de presa de usturoi, dar mult mai mare decat aceasta;
3. Suport larg si incapator pentru gatitul la aburi;
4. Ustensile speciale pentru amestecarea foarte eficienta a salatelor;
5. Sprayuri diverse pentru gatit;
6. Dispozitiv pentru scoaterea rapida a samburilor din masline sau alte produse similare;
7. Un set complet de tocatoare pentru bucatarie;
8. Razatoare multifunctionala sau un set complet de razatoare simple;
9. Dispozitiv pentru curatat cartofii de coaja si alte legume;
10 Set complet de boluri pentru amestec si gatit;
11. Blender electric si manual;
12. Procesor de alimente;
13. Set complet cani si linguri pentru masurat ingredientele;
14. Foarfece de bucatarie;
15. Set complet condimente;
16. Ustensile pentru amestecat si preparat aluatul;
17. Set complet tavi pentru copt;
18. Set complet tigai pentru gatit;
19. Set complet oale pentru gatit;
20. Set prosoape de bucatarie, manusa de gatit, hartie de bucatarie;
21. Termometru de bucatarie si temporizator gatit.

Autor:  Lucia Mihailescu