Site coolinaria.ro

Sfaturi utile pentru cumparaturile zilnice


Sfaturi utile pentru cumparaturile zilnice - Paziti-va de magazinele cu temperaturi interioare ridicate si frigidere de depozitare suspecte, care emana de asemenea multa caldura.

- Preferati doar magazinele alimentare unde sunteti serviti de catre vanzatori imbracati curat, in uniforma specifica si care au mainile in permanenta bine spalate.

- Nu achizionati marfa care are semne de lovire, crapare sau murdarie. Chiar daca ati facut deja plata, hotarati-va repede si fara timiditate sa schimbati produsul cumparat cu un altul care nu prezinta semne exterioare ale socurilor sau murdarie.

- Nu cumparati niciodata alimente de la furnizorii care nu separa clar sortimentele diferite de produse. Branzeturile nu au ce cauta la un loc cu carnea tocata, iar carnea prajita nu sta in acelasi loc cu carnea cruda.

- Cumparati-va produsele congelate cat mai aproape de casa sau apelati la un mijloc de transport rapid atunci cand achizionati astfel de produse. Ajunsi acasa, depuneti-le imediat in congelator daca nu doriti sa le preparati in aceeasi zi.

- Nu cheltuiti banii pe alimente de care nu aveti neaparat nevoie, cedand impulsurilor de moment, motivate de preturile promotionale.

- Planuiti-va de acasa bugetul pentru cumparaturi ca sa nu fiti tentati sa dati toti banii pe alimente si sa ramaneti descoperiti la alte cheltuieli.

- Nu faceti cumparaturi pentru mai mult de o saptamana in avans.

- Intocmiti o lista cu produsele de care aveti nevoie si cumparati-le inainte ca stocul sa fie complet epuizat din camara de alimente.

- Incercati sa vizitati si marile magazine alimentare pentru ca veti gasi aici marfa de calitate si mai ieftina decat la alti distribuitori.

- Alimentele de calitate, in special cele proaspete, le veti putea procura intotdeauna daca mergeti la cumparaturi inainte de ora 9 dimineata.

- Nu mergeti la cumparaturi de alimente in grup ci preferati sa va faceti singur(a) cumparaturile pentru a reusi sa acoperiti toata lista intocmita de acasa fara batai de cap, cheltuieli suplimentare sau a omite produsele necesare prepararii unei mancari de calitate.

- Nu mergeti niciodata la cumparaturi de alimente daca va este foarte foame deoarece veti fi tentati sa cumparati alimente consistente, dar si destul de nesanatoase.

- Curatati bine frigiderul si congelatorul inainte de a face cumparaturi pentru a putea depozita alimentele in conditii deosebite de igiena.

- Nu va sfiiti sa discutati si sa cereti consultanta de la vanzatori pentru ca acestia va pot ajuta mai mult decat credeti sa faceti economii, dar si sa cumparati doar produse de calitate.

- Nu uitati sa va aprovizionati mereu cu produse alimentare bogate in proteine de calitate de tipul branzeturilor proaspete, oua proaspete, carne de pasare, legume boabe si peste proaspat sau congelat. Pentru carnea de pasare este cel mai bine sa se cumpere puiul intreg si nu pe sectiuni.

- Nu uitati ca asezarea profesionala a rafturilor in magazinele alimentare cere ca produsele scumpe sa fie mereu la nivelul ochilor, iar cele la preturi mai mici sa se afle fie deasupra, fie sub nivelul ochilor, deci cautati cu atentie produsul alimentar dorit si potrivit bugetului dumneavoastra.

- Nu cumparati decat foarte rar produse despre care nu stiti mai nimic si informati-va in detaliu atat asupra valorii lor nutritive cat si asupra modurilor corecte de preparare a acestor produse.

- Uleiul vegetal, orezul, faina alba si malaiul, zaharul, sarea fina de bucatarie si alte produse care pot fi depozitate pe termen lung merita cumparate in cantitati mari, mai ales daca sunt la reduceri.

- Nu va feriti sa utilizati si cartile de credit care va ofera reduceri la anumite magazine sau sa apelati la toate cupoanele promotionale oferite de aceste magazine alimentare.

- Cautati mereu produse de sezon pentru a beneficia de un plus de sanatate printr-o dieta bine echilibrata.

- Verificati mereu si cu mare atentie perioada de garantie a produsului mai ales atunci cand cumparati lactate, carne ambalata, branzeturi, ciocolata, oua, sucuri naturale si alte produse usor perisabile.

- Nu cumparati toate produsele din acelasi magazin ci preferati sa ajungeti la un bun raport pret-calitate cumparand alimente de la magazine diferite, in aceeasi zi sau in zile diferite.

Autor:  Lucia Mihailescu