Site coolinaria.ro

Agrisele ofera beneficii multiple pentru sanatate


Agrisele ofera beneficii multiple pentru sanatate Alaturi de coacazul rosu si de afine, agrisele sunt unul dintre fructele de padure binecuvantate, care pot face mult bine pentru sanatatea oricarei persoane si in special persoanele trecute de prima tinerete vor beneficia din plin de efectele stimulatoare ale agriselor asupra organismului uman.

Pentru cei care sufera de afectiuni ale ochilor, introducerea agriselor la dieta va aduce un plus de sanatate, aceste fructe putand ameliora simtitor afectiuni precum cataracta sau hipermetropia. In cosmetica, agrisele servesc de asemenea si la prepararea de tonice eficiente pentru cresterea parului si pigmentarea naturala a firelor de par.

Pentru cei care sufera de o lipsa marcata a apetitului alimentar, in special copiii, se pot combina agrise cu putina miere de albine, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune, putandu-se inregistra si cresteri sanatoase in greutate astfel. In plus, consumul de agrise va stimula si activitatea sistemului circulator si pe aceea a inimii, iar beneficiile vor fi astfel vizibile la scurta vreme dupa introducerea lor la dieta.

Pentru persoanele in varsta, agrisele sunt un bun agent anti-imbatranire, reducand cu succes efectele negative ale imbatranirii asupra organismului. Cei care mai sufera si de diabet, se vor bucura sa afle ca agrisele usureaza si simptomele specifice acestei boli si pot de asemenea preveni aparitia diabetului la persoanele cu grad mai mare de risc.

Ca agent de intarire a sistemului imunitar, agrisele la fel ca toate fructele de padure joaca un rol pozitiv, protejand organismul de infectii diverse, atacul bacteriilor, diaree, dizenterie, inflamatii ale organismului si afectiuni ale sistemului digestiv. Inclusiv ca agent de detoxifiere, agrisele vor actiona benefic, continand cantitati mari de substante active, care curata organismul de toxine.

Din punct de vedere nutritional, agrisele contin, pe langa vitamine si minerale, si proteine care ajuta la repararea celulelor afectate din organism, si au si putine calorii. Ceaiul de agrise este un excelent remediu in starile gripale, iar colesterolul va scadea cu siguranta daca se fac cure saptamanale de agrise.

Din multe puncte de vedere, agrisele sunt un aliment-minune, demn de introdus la aproape orice dieta. Prin continutul lor mare de fier, potasiu si vitamina C este totusi recomandat sa se consulte mai intai medicul de familie si abia apoi sa se introduca agrisele la dieta pentru a se lua astfel toate masurile de precautie si a se obtine un maximum de beneficii pentru sanatate.

Autor:  Lucia Mihailescu