Site coolinaria.ro

Electrolux – Pasiune pentru inovatie


Electrolux – Pasiune pentru inovatie Atunci cand arta culinara intalneste tehnologia inovativa nu poate fi vorba decat despre Electrolux, unul din liderii mondiali in productia aparatelor electrocasnice, ale carui produse premium sunt folosite in restaurantele si casele oamenilor de peste 80 de ani.

De-a lungul timpului, unii dintre cei mai recunoscuti bucatari au optat pentru echipamentele profesionale Electrolux datorita performantei acestora. Tetsuya Wakuda, bucatar renumit pentru filosofia sa culinara, a optat pentru Electrolux in restaurantul sau din Sydney, Australia. De asemenea, faimosul bucatar Jamie Oliver a initiat, in colaborare cu televiziunea ABC si Electrolux „Food Revolution”, un serial saptamanal in care Jamie incearca sa schimbe obiceiurile de alimentatie ale locuitorilor din orasul Huntingon West Virginia, considerat cel mai nesanatos oras din America.

Pentru a duce gatitul la urmatorul nivel, Electrolux a dezvoltat si o gama de aparate electrocasnice high-tech, care preiau rolul unui bucatar profesionist in casa ta. Astfel, plita cu inductie si cuptorul CombiSteam iti vor pregati oricand o cina deosebita.

Plita cu inductie: Eficienta si siguranta maxima, consum minim
Gatitul prin inductie este mult mai sigur, chiar si pentru novicii artei culinare, deoarece nu presupune nici o flacara deschisa. Inductia este o modalitate de generare a caldurii bazata pe energie electromagnetica generata intre zona de gatit si recipient. Caldura este directionata catre interiorul vasului utilizat, iar restul zonelor de inductie raman reci. Astfel plita ofera o modalitate sigura de a gati.

Cu 30% mai putin consum de energie
Intrucat pierd putina caldura, plitele cu inductie sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, reducand astfel consumul de energie si, implicit, costurile. De exemplu, apa fierbe de trei ori mai repede pe plita cu inductie comparativ cu o plita electrica, iar consumul de energie este redus cu 30%. In plus, plita cu inductie de la Electrolux nu te mai limiteaza la clasicele 4 ochiuri de gatit. Astfel poti gati in acelasi timp mai multe feluri de mancare, economisind timp. Iar daca vasul de gatit are o dimensiune mai mare sau atipica, nu trebuie sa te ingrijorezi, se va incalzi perfect oriunde l-ai pozitiona pe plita.

Uita de murdaria din cuptor
Cei pasionati de gatit stiu ca nu au nevoie de un motiv pentru a-si surprinde familia sau prietenii cu o cina deosebita. Insa pe cat de gustoase sunt fripturile cu sosuri, garniturile si prajiturile, pe atat de intensa trebuie sa fie curatenia post-preparare. Electrolux iti ofera solutia impotriva murdariei din cuptor: sistemele de autocuratare pirolitice.

Piroliza, cea mai eficienta solutie
Sistemul de auto-curatare pirolitica poate fi activat de cate ori este nevoie. Odata selectata functia de piroliza, interiorul cuptorului se incalzeste la 500˚C. La aceasta temperatura toate reziduurile din interiorul cuptorului sunt arse, la final ramanand numai o usoara urma de cenusa ce poate fi indepartata usor, cu o laveta umeda. Datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul cuptorului, specialistii Electrolux recomanda sa indepartezi toate accesoriile inainte de a activa programul de autocuratare.

In plus, atunci cand temperatura cuptorului ajunge la 300˚C, usa cuptorului se blocheaza automat. Astfel chiar si cele mai curioase persoane nu vor putea accesa cuptorul pe durata programului de autocuratare. La final, odata racit interiorul, usa se deblocheaza, si vei putea folosi cuptorul ca si cum n-ar fi fost niciodata murdar.

Pentru o siguranta sporita impotriva potentialelor arsuri, toate cuptoarele dotate cu functia pirolitica sunt prevazute cu usi care au 4 straturi de sticla pentru a mentine temperatura exterioara la un nivel scazut.

De acum inainte poti pregati mancaruri cu sosuri elaborate, fara sa iti faci griji pentru momentul curateniei cuptorului. Restul, tine de Electrolux!

Autor:  Iosub Alin