Site coolinaria.ro

Ingredientele culinare si utilizarile lor multiple


Ingredientele culinare si utilizarile lor multiple - Petele de murdarie de pe haine se pot indeparta repede si daca se apeleaza la apa fierbinte in care au fost fierti cartofi fara coaja;

- Conopida nu se pune la gatit decat dupa ce este lasata macar 10 minute in apa calda cu sare pentru a indeparta toate bacteriile si insectele din interior;

- Mazarea ramane verde si aspectuoasa daca adaugam un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in apa in care o fierbem;

- Unghiile lungi si deteriorate isi pot reveni daca le inmuiem periodic intr-un amestec egal de zeama de lamaie si glicerina;

- Legumele si zarzavaturile isi pastreaza culoarea si pierd si mai multe bacterii daca sunt spalate in apa cu cativa stropi de otet sau in apa cu sare;

- O capsula de vitamina B complex adaugata in apa de flori le va pastra pe acestea proaspete pentru mai multa vreme;

- La cuptorul cu microunde, cele mai potrivite recipiente pentru incalzit si gatit sunt cele ovale sau rotunde;

- Cuisoarele intregi sau nuscoara tinute sub limba indeparteaza senzatia de voma sau de greata;

- O carpa mica si curata inmuiata in putin ulei vegetal va ajuta la ungerea usilor pentru a nu mai scartai macar pentru o vreme;

- Sosurile, nectarul, mierea de albine sau alte lichide dense tinute in recipiente cu gatul ingust se pot scurge mai usor daca introducem un pai de sorbit in ele si il tinem cu o mana astfel intorcand sticla cu cealalta mana pentru a scurge lichidul mai usor;

- O lingura de ulei vegetal adaugata la fierberea pastelor fainoase va impiedica apa sa dea pe afara si pastele se vor separa mai usor, fara a se mai lipi de oala;

- Infectiile cavitatii bucale, abcesele sau ulcerele pot fi prevenite si ameliorate daca facem un amestec de nucsoara pisata si zahar candel si aplicam aceasta solutie pe limba, pe gingii sau pe alte zone afectate din cavitatea bucala;

- Fructele uscate sunt o alternativa mai sanatoasa si la fel de gustoasa la dulciurile si bomboanele de tot felul.

Autor:  Lucia Mihailescu