Site coolinaria.ro

Trucuri verificate de utilizat la gatit


Trucuri verificate de utilizat la gatit Migdalele se pot curata repede de coaja daca le inmuiem mai intai in apa calda pentru aproximativ 20 de minute.

Cateii de usturoi plasati in locul unde tinem zaharul, dulciurile sau alte alimente vor indeparta furnicile si orice alta insecta de bucatarie.

Biscuitii pentru gatit se pastreaza proaspeti mai multa vreme daca ii tinem in container inchis, inveliti in hartie de bucatarie.

Untul cel mai potrivit ca ingredient culinar este untul degresat care contine unele substante extrase din plante menite sa previna depunerea colesterolului din unt in organismul uman.

Telina si alte legume similare se pot pastra proaspete la frigider daca le invelim in folie de aluminiu.

Aluatul se modeleaza mai usor daca il lasam cateva minute la frigider.

Ouale fierte se curata mai bine de coaja daca inainte de a le fierbe intepam unul din capete cu un ac sau alt obiect subtire.

Ouale proaspete se scufunda intotdeauna in apa sarata pe cand cele invechite raman la suprafata apei sarate.

Mazarea verde ramane proaspata la frigider daca o depunem aici in punga de plastic.

Lamaile mai putin coapte sau cele dure trebuie lasate 10 minute in apa calda pentru a da mai mult suc.

Putin bicarbonat de sodiu adaugat in lapte la fiert va actiona ca un conservant si va pastra laptele bun de baut chiar si daca nu il punem la frigider.

Muraturile nu mai prind mucegai daca se afuma borcanul bine spalat si uscat cu bobite arse de asafoetida.

Popcornul iese mai aspectuos daca se tin boabele de porumb la frigider si se prepara cat inca sunt reci.

Cartofii fierb mai repede daca se lasa mai inainte in apa cu sare pentru un sfert de ora.

Rosiile moi pot fi intarite daca se lasa peste noapte in apa rece cu sare.

Autor:  Lucia Mihailescu