Site coolinaria.ro

Castiga in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos!


Castiga in greutate intr-un mod echilibrat si sanatos! Cu totii stim ca cel mai simplu mod de a castiga niste kilograme in plus este sa introducem la dieta calorii mai multe, iar sursele alimentare de obtinere a acestor calorii suplimentare sunt la indemana tuturor insa nu intotdeauna vor fi si sanatoase mai ales daca provin de la produse alimentare bogate in grasimi saturate si o serie de alte nutrimente care pot solicita organismul in exces.

Pentru o crestere sanatoasa in greutate se recomanda la dieta nu grasimile in primul rand, care contin e adevarat foarte multe calorii, ci se vor cauta alimentele incarcate cu asa-numitele calorii bune, iar suplimentar se va tinti si la o crestere a masei musculare printr-un aport sporit de proteine la dieta. Astfel, nu depozitele de grasime vor aduce cresterea in greutate ci chiar tesuturile musculare, care se dezvolta bine atunci cand acompaniem masurile alimentare cu exercitiu fizic regulat.

Se poate deci castiga simtitor in greutate fara a obosi organismul, fara a deforma silueta si fara a renunta la miscarea fizica zilnica, iar alimentatia este primordiala din acest punct de vedere. Alaturi de proteine, carbohidratii vor trebui sa fie prezenti in meniul zilnic, acestia provenind din surse naturale precum legumele, fructele si cerealele. Grasimile cele mai indicate se vor regasi in carnea de peste si de pasare, in uleiul de masline si in cel de floarea-soarelui si mai putin in alte produse alimentare.

O dieta care urmareste cresterea armonioasa in greutate va presupune si indesirea numarului de mese servite zilnic deoarece acest lucru este favorabil cresterii masei musculare. In plus, organismul va continua sa arda caloriile in acelasi ritm ca si in trecut si este nevoie de nutrimente suplimentare pentru a inregistra totusi cresteri in greutate. Desigur ca portiile la masa nu vor fi mai mari ci echilibrate insa este recomandat sa se serveasca nu 3 mese pe zi ci 5 mese pe zi, in portii ceva mai mici insa.

Persoanele care merg regulat la sala pot introduce in dieta lor si suplimente pe baza de proteine, dar si gustari bogate in proteine intre mesele obisnuite. Aportul marit de apa este acum obligatoriu intrucat rinichii vor fi destul de solicitati si va fi nevoie de lichide din belsug pentru a se optimiza tranzitul si procesarea alimentelor. Cu recomandarea medicului, este de asemenea indicat sa se ia si suplimente de vitamine si minerale, care si acestea au un rol pozitiv pentru cresterea sanatoasa in greutate.

In ce priveste exercitiul fizic, in aceasta perioada cat se tine o dieta de crestere in greutate, este indicat sa se opteze mai degraba pentru sedinte la sala de forta unde sa se practice seturi de exercitii pentru dezvoltarea masei musculare precum ridicarea greutatilor, lucrul la aparatele de forta sau un sport care solicita mult toate grupele musculare. Alergarile pe distante lungi, inotul, joggingul, aerobicul sau alte metode intensive de ardere a caloriilor nu vor ajuta deloc la cresterea optima in greutate.

Dieta de crestere in greutate dureaza cu putin peste o luna de zile deoarece rezultatele optime sunt usor de atins daca se respecta instructiunile de mai sus. Obiceiurile alimentare capatate acum vor trebui insa mentinute mult timp dupa incheierea acestei diete, inlocuindu-se insa o parte din proteine cu carbohidrati sanatosi astfel incat sa existe apoi o proportie egala de grasimi, carbohidrati si proteine la dieta. Miscarea fizica poate fi completata mai tarziu si cu sedinte de alergare sau aerobic pentru arderea depozitelor de grasime si intretinerea armonioasa a siluetei corporale.

O dieta de crestere in greutate va ajuta simtitor si la eliminarea unor obiceiuri alimentare nesanatoase, curmand si pofta de dulciuri sau de gustari tip fast-food gratie aportului util de proteine si fibre alimentare. In esenta, o astfel de dieta este o dieta pentru cresterea masei musculare si poate fi adoptata in orice perioada a anului, dar cu conditia de a fi acompaniata obligatoriu si de multa miscare fizica pentru intretinerea si dezvoltarea musculaturii.

Autor:  Lucia Mihailescu