Site coolinaria.ro

Masuri alimentare pentru cresterea fertilitatii


Masuri alimentare pentru cresterea fertilitatii Desi unele femei vor da neincrezatoare din cap, este dovedit stiintific faptul ca dietele pentru cresterea fertilitatii ofera niste certe avantaje pentru ameliorarea problemelor generate de ovulatia inconstanta (oligoovulatie), o cauza majora a infertilitatii la femei.

Medicii au aratat astfel in trecut cum o serie de masuri alimentare simple pot favoriza procreatia la fel de facil ca si cele mai moderne tratamente de fertilitate, fiind de ajuns sa fie adoptata si respectata strict o dieta de acest tip pentru a se inregistra niste rezultate deosebite in relativ scurta vreme.

Carbohidratii complecsi din cerealele integrale sunt esentiali la o dieta de fertilitate, ei inlocuind pastele fainoase sau alte produse rafinate, iar grasimile mononesaturate din uleiul de masline, avocado sau nuci primeaza intotdeauna in fata grasimilor saturate si in special a grasimilor trans din alimentele procesate.

Surprinzator, dar medicii recomanda femeilor pentru atingerea unui bun nivel de fertilitate proteinele vegetale in primul rand si nu cele animale in parte pentru ca acestea nu contribuie cu mult la cresterea in greutate si in parte pentru prezenta fibrelor alimentare in legumele bogate in astfel de proteine. Carnea de peste insa nu trebuie sa lipseasca de la o dieta de fertilitate si nici ouale, lactatele si branzeturile.

Dintre fructe, citricele ar fi bine sa se introduca zilnic la dieta, ele furnizand cantitati utile de acid folic. Antioxidantii din fructele de padure, unele legume si seminte protejeaza organismul impotriva factorilor diversi de poluare, iar zincul si alte minerale vor oferi un teren propice pentru instalarea starii de graviditate.

Surprinzator, inghetata este recomandata calduros femeilor care doresc sa ramana gravide, mai ales daca nu contine decat ingrediente naturale, iar iaurturile si cremele de branza de asemenea nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Ovulele vor fi astfel mult mai bine protejate si cresc simtitor sansele de a ramane gravida. Nu trebuie insa sa se faca excese deoarece surplusul de greutate este una dintre cauzele majore care favorizeaza lipsa fertilitatii la femei.

Alcoolul, mai ales bauturile spirtoase, cafeaua si estrogenii din produsele pline de pesticide si alte substante din alimente sunt foarte nocive pentru fertilitatea unei femei si trebuie evitate mereu la dieta. Aceste restrictii sanatoase precum si servirea mesei la ore fixe, exercitiul fizic si odihna suficienta ar trebui sa constituie o baza solida pentru cresterea fertilitatii, acum fiind si momentul optim pentru a se incerca si tratamente medicale diverse care sa apropie doritoarele de obiectivul mult-visat.

Controlul greutatii corporale este esential, cu cat mai supla si mobila fiind femeia in cauza cu atat mai bune sansele de a ramane ea insarcinata. Aportul de suplimente alimentare este recomandat, dar numai sub supraveghere medicala, iar ceaiurile de plante si alte bauturi naturiste nu trebuie consumate dupa ureche ci de asemenea cu stiinta si aprobarea medicului. Infertilitatea este o afectiune de natura medicala si e de inteles ca numai prin masuri de natura medicala si alimentara se va putea rezolva aceasta problema si nicidecum prin apelul la leacuri babesti sau alte metode neortodoxe.

Autor:  Lucia Mihailescu