Site coolinaria.ro

Cu dieta Scarsdale slabesti usor, dar pe riscul tau!


Cu dieta Scarsdale slabesti usor, dar pe riscul tau! Cu o durata maxima de numai 2 saptamani, dieta Scarsdale are o eficienta de invidiat in ce priveste pierderile bruste in greutate, dar solicita in egala masura si organismul la maximum, mizandu-se foarte mult pe un aport fortat de proteine si pe anumite restrictii alimentare destul de greu de adoptat mai ales de catre persoanele care pun pret pe gustul si aroma mancarii pe care o consuma.

Din punct de vedere stiintific, dieta Scarsdale propune un plan alimentar de una pana la doua saptamani in care meniul zilnic va trebui sa includa proteine in proportie de 43%, grasimi in proportie de 22.5% si carbohidrati in proportie de 34.5%. In prima saptamana aceasta ratie trebuie strict respectata zi de zi, urmand ca in saptamana imediat urmatoare sa se relaxeze putin regimul alimentar, dar fara a se renunta la principiile de baza ale dietei si fara a se include nici unul dintre alimentele deja interzise anterior.

Persoanele care adopta dieta Scarsdale trebuie sa aiba rinichii sanatosi, sa nu fie diagnosticate cu alte boli cronice si sa se poata abtine de la consumul de alcool, apa minerala, cafea si ceai negru sau verde. Se poate consuma si carne, dar fara urma de grasime, iar salatele pot fi preparate cu sosuri pe baza de ulei si lamaie sau otet. Nu este permis nici consumul de porumb sub orice forma, mazare, fasole, cartofi, naut, linte sau alte legume boabe. Proteinele se extrag preponderent din carne de peste si pasare, iar legumele si fructele se pot consuma fara probleme atat timp cat se incadreaza in procentul de 34.5% carbohidrati. Sosurile grase de tipul maionezei, a sosurilor pe baza de smantana sau alte sosuri grele nu sunt permise.

La dieta Scarsdale, aportul zilnic de calorii nu poate depasi 1000 de calorii, dar in primele zile se insista chiar pe un aport limitat la doar 800 de calorii. Este un risc pentru sanatate pe care doar persoanele care nu sustin o activitate intensa peste zi si-l pot permite. Dulciurile sau orice alt tip de desert cu exceptie fructelor proaspete nu sunt, teoretic, permise, iar pastele fainoase si orice preparate din faina alba de asemenea nu sunt permise. Painea de consum este cea integrala, calculandu-se si aici atat carbohidratii la totalul general cat si caloriile obtinute si din aceasta sursa.

Carnea recomandata pentru consum, pe langa peste si pasare, include si carnea de miel fara pic de grasime, carnea de vita fara grasime, si chiar si carnea de porc sub forma de muschiulet fara grasime. Fructele de mare sunt si acestea permise, dar fara a fi preparate in nici un fel de sos. Consumul de oua este limitat la 3 pe saptamana, iar lactatele si branzeturile pot fi consumate doar daca sunt degresate. Intre mese se pot consuma numai gustari din legume si fructe precum morcovii, merele si alte produse sarace in zahar.

Fructele de grapefruit si salata de fructe pot fi consumate, dar cu moderatie si la fel salatele cu proteine sau cele cu rosii si laptuci. Meniul nu este unul bogat, ba chiar se crede ca dieta Scarsdale este o dieta fada, nu usor de tinut. Rezultatele insa sunt satisfacatoare pentru cura de slabit, existand insa si riscuri pentru sanatate.

Dieta Scarsdale se pretinde totusi a fi o dieta medicala, fiind intocmita de medicul cardiolog Herman Tarnower inca din anul 1979, cand a fost privita ca un mare succes. In prezent, cartea cu principiile acestei diete si retete care sa vina in ajutorul celor care doresc sa slabeasca se poate procura online de la adresa www.scarsdalediet.com. Din pacate, o varianta in limba romana nu exista inca, dar persoanele care cunosc limba engleza vor putea usor sa inteleaga instructiunile si retetele oferite in aceasta carte in format ebook.

Autor:  Lucia Mihailescu