Site coolinaria.ro

Incercati si untul de arahide pe timp de iarna!


Incercati si untul de arahide pe timp de iarna! Untul de arahide a fost descoperit si patentat in America inca de la inceputul secolului 20, mai intai ca supliment de proteine pentru persoanele cu o dantura stricata si mai apoi ca produs alimentar de mare succes la publicul consumator.

In prezent, acest produs de exceptie este cunoscut si comercializat in intreaga lume, fiind nu doar una dintre cele mai gustoase paste pentru micul-dejun, dar si o sursa majora de nutrimente atat pentru copii cat si pentru adulti.

Untul de arahide este un aliment in toata puterea cuvantului, continand minerale si vitamine din belsug precum si grasimi sanatoase cu rol in optimizarea activitatii sistemului circulator. Aportul de proteine vegetale oferit prin consumul de unt de arahide nu e deloc de neglijat, fiind o excelenta sursa de proteine pentru vegetarieni.

Persoanele care nu au voie sa consume carne sau care nu vor sa o consume pot beneficia zilnic de acest aliment si de proprietatile sale de exceptie. Suplimentar, untul de arahide mai contine vitaminele B3 si E, fibre alimentare, magneziu, acid folic, arginina si alti antioxidanti utili pentru sanatate.

Din pacate, unii producatori pot folosi la fabricarea untului de arahide si unele grasimi hidrogenate cu rol de conservant, iar bacterii periculoase precum Salmonella sau Aspergillus flavus au fost frecvent depistate in untul de arahide si produse alimentare care il contin.

Untul de arahide este totusi un aliment de exceptie, care se poate dovedi util mai ales pe timp de iarna, copiii indragindu-l in mod special, dar este nevoie de maxima atentie atunci cand il procuram, fiind recomandate magazinele alimentare sigure, care garanteaza pentru siguranta noastra alimentara.

Untul de arahide se produce nu doar in Statele Unite ale Americii, dar si in Europa, in diverse locatii si, daca peste ocean au existat probleme legate de toxinfectii alimentare si boli cu substrat alimentar, in Europa inca nu s-au raportat astfel de cazuri de imbolnaviri cauzate de consumarea untului de arahide.

Autor:  Lucia Mihailescu