Site coolinaria.ro

Reguli alimentare si de viata pentru a te simti mereu tanara


Reguli alimentare si de viata pentru a te simti mereu tanara Tinere sau mai putin tinere, pentru femei varsta nu este atat o problema de trecere a timpului cat una de atitudine pozitiva fata de propria persoana si acest lucru se simte din plin la acele femei care stiu sa isi mentina la cote maxime o stare mentala si trupeasca de invidiat.

Indiferent daca muncesti din greu sau stai toata ziua pe acasa, felul in care te percepi tu pe tine insati este esential pentru modul in care vei arata la exterior, mereu placuta si in forma. Exista si unele piedici in acest sens puse de unele aspecte urate sau nedorite ale vietii de zi cu zi, dar pe acestea trebuie sa inveti sa le depasesti cu gratie pentru a-ti vedea apoi linistita de viata.

Din punct de vedere alimentar se discuta despre o serie intreaga de reguli utile pe care trebuie sa le respecti intocmai daca vrei sa ai un ajutor suplimentar prin care sa combati eficient trecerea anilor, iar prima si cea mai importanta dintre aceste reguli priveste aportul zilnic de antioxidanti, adica presupune consumul regulat de legume si unele fructe, in special cele sarace in zahar.

In al doilea rand, evitarea constanta a zaharului la dieta blocheaza simtitor efectele imbatranirii, prevenind si multe dintre bolile caracteristice femeilor. Inclusiv tenul si pielea in general sunt mai bine hidratate atunci cand se consuma zahar mai putin, iar consumul de apa si utilizarea unor creme hidratante eficace vor completa aceste masuri bune pentru intretinerea aspectului exterior la cote optime.

Aportul constant de peste si fructe de mare la dieta este un alt factor important pentru sanatate si o viata frumoasa, iar suplimentarea alimentatiei cu vitaminele C, D si E va face minuni pentru organismul nostru. Unii antioxidanti utili pot fi obtinuti din ceaiurile verde, rosu si alb, iar in alte situatii putem face apel si la uleiul de masline la prima presa, la unele tipuri de seminte comestibile sau la fructele si legumele incarcate cu astfel de subtante utile.

Calciul este necesar pentru sanatatea oricarei femei, dar lactatele nu sunt cu siguranta sursa principala de obtinere a calciului deoarece au un rol negativ in ce priveste efectele asupra imbatranirii si pot impieta si asupra altor procese ale organismului nostru. Sursele alternative de calciu merita luate serios in considerare daca dorim sa ramanem mereu tinere si in forma.

Fumatul ucide tenul mai repede decat curgerea naturala a anilor si trebuie fie sa renuntam definitiv la acest obicei, fie sa reducem numarul tigarilor zilnice sub 10 sau chiar 5 pe zi. Alcoolul provoaca aceleasi efecte, dar un pahar-doua de vin rosu pe zi nu ne vor face deloc rau daca este vorba despre un vin natural, de calitate si nu de posirca cu pretentii din comert.

Mazarea si alte legume boabe sunt surse majore de proteine pentru o femeie, iar carnea de pasare, ouale si pestele pot completa necesarul pentru refacerea si intretinerea masei noastre musculare. Fara putin exercitiu fizic insa degeaba ne-am alimenta sanatos si este bine sa intetim sedintele de fitness sau aerobic pe masura ce inaintam in varsta. Cu cat mai eficient ne vom lucra trupul cu atat mai bine vom arata pentru multi ani de acum incolo.

Carnea de purcel, de oaie sau cea de vita nu ar trebui sa apara prea des pe la mesele noastre, iar carnea tocata, salamurile si mezelurile nu merita servite decat foarte rar si in cantitati mici. In opozitie, painea integrala, cerealele integrale si alte surse sanatoase de fibre alimentare vor face minuni pentru organismul nostru pastrandu-ne tinere pentru multa vreme.

Ca masuri complementare, care sa potenteze alimentatia sanatoasa, portul unei creme de soare este foarte recomandat si la fel si portul ochelarilor de soare atat vara cat si iarna, in zonele unde exista zapada din abundenta. Machiajul nu ar trebui sa includa des nici un fel de pudra sau alta baza pentru machiaj, acestea putand fi utilizate doar la ocaziile speciale, adica foarte rar. Albirea dintilor este un alt procedeu util pentru un aspect placut, iar in ce priveste ochii, acestia ar trebui doar usor subliniati si nu chinuiti cu tot felul de proceduri de infrumusetare fortata.

Ridurile pot aparea in principal din cauza stresului netinut sub control, dar un alt motiv la fel de serios il constituie si mimica exagerata a fetei, respectiv incruntarea deasa a sprancenelor, rasul necontrolat, incretirea nasului si a fruntii si altele din aceasta categorie. Ticurile ca expresie a suferintei sau ca rezultat al unor proaste deprinderi, atunci cand exista, trebuie corectate, putand fi inlocuite cu gimnastica faciala, daca tot ne place sa ne strambam fata in mod repetat.

Programul strict de odihna este de maxima importanta pentru prevenirea efectelor imbatranirii si face parte din masurile utile pentru prevenirea stresului alaturi de servirea adecvata a meselor zilnice si acordarea unor clipe de ragaz atat la locul de munca cat si in spatiul domestic. Nu in ultimul rand, sexul practicat cu regularitate alaturi de un partener stabil are un cuvant greu de spus pentru prevenirea efectelor imbatranirii, putandu-se face sex si mult dupa menopauza daca exista suficienta deschidere si senzualitate pentru asa ceva. Femeile infloresc si se mentin mereu proaspete in prezenta dragostei impartasite, iar cine isi refuza o asemenea binecuvantare ori are porniri sinucigase, ori sufera de frigiditate.

Ca femeie tanara iti face placere sa descoperi ca doamnele mai in varsta decat tine isi pot permite sa rivalizeze cu tine prin frumusetea lor si prin aspectul corporal, iar ca femeie trecuta de prima tinerete de asemenea te poti bucura sa descoperi ca masurile de intretinere si infrumusetare adoptate de tine sunt de mare folos si femeilor cu mai putina experienta.

Batranetea nu este un inamic in sine, fiind normal sa te supui efectelor trecerii timpului fara prea multa vorba, dar daca poti sa si combati unele dintre aceste efecte de ce nu ai face acest lucru pentru a te simti mai in forma si mai sanatoasa. Depinde bineinteles numai de tine sa reusesti, dar esecul nu va fi posibil atat timp cat respecti asemenea reguli de viata si alimentare precum cele enumerate mai sus.

Autor:  Lucia Mihailescu