Site coolinaria.ro

Plan alimentar pentru cresterea masei musculare pe timp de iarna


Plan alimentar pentru cresterea masei musculare pe timp de iarna Masa musculara poate fi intretinuta si dezvoltata nu doar in sezonul cald, dar si iarna este un moment propice pentru acest lucru daca se mentin aceleasi masuri alimentare si de exercitiu fizic ca si in trecut. Vremea rea nu va putea impiedica prin nimic dezvoltarea unei bune mase musculare, iar grasimile, daca nu sunt prezente la meniul zilnic decat in cantitati mici, de asemenea nu pot avea un impact negativ asupra siluetei corporale.

Pe timp de iarna este nevoie totusi de unele mici modificari la dieta, care sa compenseze minusurile generate de frigul de afara si este vorba in primul rand despre un aport suplimentar de calorii, absolut necesar in sezonul rece, precum si de carbohidrati de calitate. Carnea de pasare si cea de peste nu sunt deci singurele optiuni, acum putandu-se introduce si ceva carne de porc, de vita, lactate si branzeturi, oua si alte surse de proteine mai bogate in calorii.

Aportul de proteine la dieta poate fi combinat fara nici o grija si cu mai multi carbohidrati, putandu-se servi pana la 5-6 astfel de mese zilnic fara nici o problema. Portiile desigur trebuie sa fie mai mici pentru a se incuraja o digestie buna, care sa permita arderea constanta a caloriilor. Suplimentele de proteine, unii antioxidanti, precum si alte nutrimente esentiale pot fi servite intre mese dupa un program riguros care trebuie sa fie bine corelat si cu exercitiile fizice de la sala.

Miscarea este importanta pentru intretinerea masei musculare, dar la fel de important va fi si programul strict de odihna care sa permita o dezvoltare armonioasa a tuturor grupelor de muschi. Odihna de noapte nu poate fi mai scurta de 7 ore, iar stresul de peste zi ar trebui si acesta redus la minimum. O atitudine pozitiva, alimentatia corecta si programul strict de masa si de odihna pot deci incuraja buna dezvoltare si intretinere a masei musculare chiar si pe timp de iarna. Excesele insa perturbeaza garantat acest plan simplu si eficient si trebuie evitate pe cat posibil orice abateri de la regimul de viata ales initial.

Autor:  Lucia Mihailescu