Site coolinaria.ro

Nutritionistii ne invata secretele unei diete de succes


Nutritionistii ne invata secretele unei diete de succes Multe sunt de invatat atunci cand dorim sa mancam sanatos si echilibrat, iar uneori sfaturile pe care le poti primi se bat cap in cap cu alte recomandari "utile" aflate din alte surse si iti vine cateodata sa lasi totul balta si sa mananci si tu ce s-o nimeri ca oricum din ce se aude parca tot acolo am ajunge cu totii.

Unele persoane sunt din aceasta cauza destul de frustrate si dezamagite, dar alte persoane pot avea sansa de a primi sfaturi bune de la profesionisti de prima mana si acest lucru se va resimti in scurta vreme prin schimbari pozitive in stilul alimentar al norocosilor cu pricina.

Astfel de sfaturi cu greutate va vom oferi si noi in randurile care urmeaza, ramanand la latitudinea voastra sa decideti daca le veti lua sau nu in considerare pe viitor:

1. Nu consumati carne si produse animale prea des ci alegeti mai degraba varianta unui regim semi-vegetarian de tipul flexitarianismului.
2. Atunci cand doriti sa scapati de kilogramele in plus sau aveti o boala cu substrat alimentar tineti intotdeauna si un jurnal alimentar.
3. De fiecare data cand mergeti la cumparaturi pentru gatitul zilnic sau saptamanal apelati la liste de ingrediente nu doar pentru aspectul financiar, dar tinand seama si de valoarea nutritionala a alimentelor cumparate.
4. Indiferent de dieta pe care o tineti, mancati totul cu placere, savurati fiecare imbucatura cat de fada o parea aceasta la prima degustare si mestecati toata mancarea pe indelete.
5. Nu sariti niciodata peste micul-dejun chiar daca ar fi sa mancati doar un sandvici cu o cana de lapte si incercati sa va asezati la masa atunci cand consumati micul-dejun, dar si celalte mese ale zilei.
6. Supravegheati aportul de zahar la dieta deoarece zaharul consumat ca indulcitor sau prezent in produse diverse creste apetitul la cote nesanatoase.
7. Apelati mai rar la tigaia de prajit si diversificati-va tehnicile de gatit prin fierbere, gatit la gratar, gatit la cuptor, gatit la abur si asa mai departe.
8. Serviti masa la intervale regulate, odihniti-va dupa un program mai strict si feriti-va de stres ca de cel cu coarne.
9. Combinati intotdeauna orice dieta de succes cu modelul de exercitii fizice sugerate de specialisti pentru dieta in cauza.
10. Fixati-va obiective realiste la dieta, priviti-va mai des in oglinda si identificati toate motivele solide care sa va ajute sa pierdeti in greutate atat cat doriti sau sa va recapatati nivelul optim de sanatate.

Autor:  Lucia Mihailescu